Παιδική κακοποίηση και ύφεση

Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2011 20:25

A- A A+

Η ύφεση αυξάνει τα κρούσματα παιδικής κακοποίησης, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Pediatrics και βασίζεται σε στοιχεία νοσοκομείων από τέσσερις αμερικανικές πολιτείες.

Η έρευνα διεξήχθη σε παιδιά κάτω των πέντε ετών στο Κεντάκι, το Οχάϊο, την Πενσιλβάνια και την Ουάσινγκτον και έδειξε ότι από το 2004 ως το 2009, 422 παιδιά διαγνώστηκαν με αυτό που οι γιατροί αποκαλούν "κρανιοεγκεφαλικό τραύμα από κακοποίηση." Η πλειονότητα των παιδιών κατέληξε σε μονάδα εντατικής θεραπείας και το 16% εξ αυτών πέθανε.

Κατά την τριετία μέχρι τον Δεκέμβριο του 2007, περίπου την εποχή έναρξης της οικονομικής κρίσης, ο ρυθμός των "κρανιοεγκεφαλικών τραυμάτων από κακοποίηση" ήταν 8,9 το έτος ανά 100.000 παιδιά. Μετά από αυτή την ημερομηνία ο αριθμός αυτός ανήλθε σε 14,5 ανά 100.000 παιδιά.

Η Ρέιτσελ Μπέργκερ, ειδική σε θέματα παιδικής κακοποίησης στην Παιδιατρική Κλινική του Πίτσμπεργκ και μια από τους συγγραφείς της μελέτης, δήλωσε ότι η έλλειψη οικονομικών πόρων μπορεί να έχει αναγκάσει τις μητέρες να αφήνουν τα παιδιά τους με ανθρώπους οι οποίοι δεν ασχολούνται συστηματικά με την φροντίδα τους, όπως ο πατέρας τους ή κάποιος άλλος άνδρας.

"Ουσιαστικά αυξήσαμε το στρες μειώνοντας τον αριθμό των προγραμμάτων αρωγής" λέει και προσθέτει ότι έχουν επιβληθεί μειώσεις στην επιδότηση για βρεφονηπιακούς σταθμούς και στα γονεϊκά επιδόματα.

"Οταν οι πολίτες αυτής της χώρας έχουν στρες, για παράδειγμα εξαιτίας ενός τυφώνα, ως κοινωνία τους προσφέρουμε βοήθεια. Στην περίπτωση αυτή έχουμε οικονομική ύφεση και αυτό που συμβαίνει στη συγκεκριμένη περίοδο είναι να αποσυρόμαστε".

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή