Δεκαεννέα νεκροί από συντριβή αεροπλάνου στο Νεπάλ

Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2011 08:17
UPD:10:58
REUTERS

A- A A+

Δεκαεννέα άτομα σκοτώθηκαν σήμερα κατά τη συντριβή στο Νεπάλ ενός μικρού αεροπλάνου που έκανε το γύρο των Ιμαλαΐων μεταφέροντας ξένους τουρίστες.

Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία και αξιωματούχους του αεροδρομίου του Κατμαντού, το αεροπλάνο της εταιρείας Buddha Air μετέφερε 3 μέλη πληρώματος από το Νεπάλ, 10 Ινδούς τουρίστες, 1 Νεπαλέζο και άλλους 5 ξένους τουρίστες.

Το αεροπλάνο συνετρίβη σε λόφο στο Γκονταβάρι, σε απόσταση 10 χιλιομέτρων από το Κατμαντού, ενώ στην περιοχή επικρατούσαν κακές καιρικές συνθήκες, με βροχοπτώσεις και ομίχλη, δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Μπίνοντ Σίνγκχ.

Νωρίτερα είχε ανακοινωθεί ότι υπάρχει ένας επιζών. Αυτός «διακομίστηκε στο νοσοκομείο, αλλά υπέκυψε στα τραύματά του κατά τη νοσηλεία του. Επομένως έχουμε 19 νεκρούς», δήλωσε ο Σινγκχ.

Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας έχασαν κάθε επαφή με το αεροσκάφος γύρω στις 07:30 τοπική ώρα. Σύμφωνα με την τοπική τηλεόραση, αυτόπτες μάρτυρες είδαν φλόγες να βγαίνουν από το αεροπλάνο προτού συντριβεί.

«Η πτήση 103 της Buddha Air επέστρεφε από το γύρο της περιοχής όταν συνετρίβη στο λόφο Κοτντάντα, σε απόσταση 10 χιλιομέτρων από το Κατμαντού», δήλωσε ο Μπιμές Λαλ Κάρνα, επικεφαλής του τμήματος σωστικών συνεργείων του διεθνούς αεροδρομίου του Κατμαντού.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή