Διεργασίες για το μέλλον των φοιτητικών κινητοποιήσεων στη Θεσσαλονίκη

Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2011 14:05

Στο νέο γύρο γενικών συνελεύσεων των φοιτητικών συλλόγων, που θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι την Τετάρτη, θα κριθεί η πορεία των καταλήψεων σε τμήματα και σχολές στα ακαδημαϊκά ιδρύματα της Θεσσαλονίκης.

A- A A+

Στο νέο γύρο γενικών συνελεύσεων των φοιτητικών συλλόγων, που θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι την Τετάρτη, θα κριθεί η πορεία των καταλήψεων σε τμήματα και σχολές στα ακαδημαϊκά ιδρύματα της Θεσσαλονίκης.

Την ίδια στιγμή, πληθαίνουν οι φωνές, τόσο από τον φοιτητικό κόσμο όσο και από τους καθηγητές, για άνοιγμα των σχολών, προκειμένου να μην χαθεί η εξεταστική, το εξάμηνο, αλλά και η ευκαιρία των τελειόφοιτων να πάρουν το πτυχίο τους.

Στις γενικές συνελεύσεις που ξεκινούν σήμερα σε πολλά τμήματα του ΑΠΘ, παραμένει το αίτημα για ομαλή λειτουργία του ιδρύματος, ενώ ήδη η διοίκηση διερευνά τη δυνατότητα να δοθούν παρατάσεις στις εξεταστικές των τμημάτων και να χρησιμοποιηθούν ακόμη και οι περίοδοι των διακοπών (Χριστουγέννων, Πάσχα, καλοκαιριού) προκειμένου να καλυφθούν οι τυχόν χαμένες ώρες μαθημάτων.

Προς το παρόν, δεν υπάρχει σαφής εικόνα για τα τμήματα που αντιμετωπίζουν άμεσα τέτοιο πρόβλημα, καθώς λόγω των καταλήψεων αδυνατούν να συνεδριάσουν τα διοικητικά όργανά τους.

Στο πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το οποίο λειτουργεί κανονικά, προγραμματίζεται νέα γενική συνέλευση των φοιτητών την Τετάρτη, ενώ στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, στα τμήματα διεξάγεται κανονίκά η εξεταστική, ωστόσο, συνεχίζεται η κατάληψη στο κτίριο διοίκησης με απόφαση των Συλλόγων Φοιτητών. Η επόμενη γενική συνέλευση των φοιτητών για το ενδεχόμενο καταλήψεων έχει οριστεί στις 3 Οκτωβρίου.

Την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου προγραμματίζονται δύο συλλαλητήρια φοιτητών, ένα της ΕΑΑΚ στις 12.00 από το Πολυτεχνείο και ένα του ΜΑΣ στις 11.30 από την πλατεία Χημείου.

Το ΜΑΣ θα προχωρήσει αύριο σε παρεμβάσεις στις πρυτανείες των δύο πανεπιστημίων και στις γραμματείες των σχολών, ζητώντας να μην πληρώσει κανένας φοιτητής για τα πάσο.

Αυξάνονται οι καταλήψεις στα σχολεία

Στο μεταξύ, στα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Θεσσαλονίκης, ο αριθμός των καταλήψεων αυξήθηκε στις 81 (από περίπου 60 την προηγούμενη εβδομάδα). Το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων καλεί σε συγκέντρωση και πορεία στις 5 Οκτωβρίου, διαμαρτυρόμενο για τις ελλείψεις βιβλίων, καθηγητών, αλλά και για τις συγχωνεύσεις των σχολείων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή