Με 350 συμμετοχές το φετινό Σπάρταθλον

Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2011 17:57
UPD:18:18

Ο αγώνας αναβιώνει το κατόρθωμα του αρχαίου Αθηναίου δρομέα μεγάλων αποστάσεων Φειδιππίδη, ο οποίος το 490 π.Χ., πριν από τη μάχη του Μαραθώνα, εστάλη στη Σπάρτη να ζητήσει βοήθεια στον πόλεμο που διεξήγαγαν οι Έλληνες με τους Πέρσες.

A- A A+

Τριακόσιοι πενήντα αθλητές και αθλήτριες από 39 χώρες θα πάρουν μέρος φέτος στον διεθνή αγώνα δρόμου υπεραποστάσεως «Σπάρταθλον 2011», που θα διεξαχθεί από τις 30 Σεπτεμβρίου μέχρι και την 1η Οκτωβρίου.

Μεταξύ των δρομέων που θα συμμετάσχουν στον φετινό αγώνα είναι νικητές και νικήτριες προηγούμενων διοργανώσεων, όπως ο Αυστριακός Μάρκους Θάλμαν, ο περυσινός πρωταθλητής Iταλός Ιβάν Γκουντίν, ο περυσινός δευτεραθλητής Ολλανδός Γιάν Λάντνικ, ενώ μετέχει για πρώτη φορά θα τρέξει και ο Αμερικανός Κριστιάν Μπερκ, ο οποίος μπήκε στο βιβλίο με τα ρεκόρ Γκίνες το 2010 γιατί έτρεξε 83,04 μίλια στην άμμο σε 24 ώρες.

Από πλευράς γυναικών ξεχωρίζει η συμμετοχή της Κίμι Νότο, από την Ιαπωνία (η γυναίκα με τους περισσότερους τερματισμούς και δύο φορές πρώτη).

Εν αντιθέσει, πάντως, με τις ανάλογες διεθνείς διοργανώσεις, οι αθλητές που παίρνουν μέρος στο Σπάρταθλο δεν το κάνουν για τα χρήματα, αλλά αποκλειστικά για τη δόξα. Εξάλλου, το έπαθλο δεν είναι τίποτα περισσότερο, από ένα λιτό στεφάνι ελιάς και λίγο νερό από τον ποταμό Ευρώτα.

Οι Ιάπωνες έχουν την πολυπληθέστερη ομάδα με 63 αθλητές και ακολουθούν οι Γερμανοί με 44 άτομα και οι Έλληνες με 43.

Ο αγώνας αναβιώνει το κατόρθωμα του αρχαίου Αθηναίου δρομέα μεγάλων αποστάσεων Φειδιππίδη, ο οποίος το 490 π.Χ., πριν από τη μάχη του Μαραθώνα, εστάλη στη Σπάρτη να ζητήσει βοήθεια στον πόλεμο που διεξήγαγαν οι Έλληνες με τους Πέρσες. Σύμφωνα με την αναφορά του Ηροδότου, ο Φειδιππίδης έφτασε στη Σπάρτη μια μέρα μετά την αναχώρησή του από την Αθήνα.

Τον αγώνα στηρίζει με αποκλειστική δωρεά του, που θα έχει διάρκεια τριών ετών, το ίδρυμα «Σταύρος Νίαρχος».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις