Νέο μπαράζ κινητοποιήσεων στα μέσα μεταφοράς

Τριήμερο ταλαιπωρίας για το επιβατικό κοινό
Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2011 19:26
UPD:19:59

Ακινητοποιημένοι θα μείνουν την Τρίτη και την Τετάρτη και οι συρμοί του Μετρό.

A- A A+

Νέα ταλαιπωρία περιμένει τις επόμενες ημέρες το επιβατικό κοινό του λεκανοπεδίου, καθώς εκτός από τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, ακινητοποιημένοι θα μείνουν την Τρίτη και την Τετάρτη και οι συρμοί του Μετρό.

Έτσι, κανονικά θα εκτελούνται αύριο Τρίτη μόνο τα δρομολόγια του ηλεκτρικού, του τραμ και του προαστιακού. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά την Τετάρτη, δεν θα κινηθούν λεωφορεία και τρόλεϊ, ενώ οι εργαζόμενοι του Μετρό προσανατολίζονται σε νέα εικοσιτετράωρη απεργία. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό πρακτορείο ειδήσεων, ακινητοποιημένα θα μείνουν την ίδια ημέρα και τα υπόλοιπα μέσα σταθερής τροχιάς.

Υπενθυμίζεται ότι οι απεργοί εναντιώνονται στο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας. Λόγω των σημερινών κινητοποιήσεων (24ωρη απεργία σε ΗΣΑΠΜετρό Τραμ και στάσεις εργασίας σε λεωφορεία και τρόλεϊ) παρατηρήθηκε κυκλοφοριακή συμφόρηση σε αρκετούς δρόμους της Αθήνας.

Το κυκλοφοριακό «μπλακ άουτ» στην πρωτεύουσα αναμένεται να εντείνει εν τω μεταξύ η 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση που έχουν εξαγγείλει για την Τετάρτη και την Πέμπτη οι ιδιοκτήτες ταξί, διαμαρτυρόμενοι για το άνοιγμα του επαγγέλματός τους.

Η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού δεν σταματάει εδώ, καθώς τη Δευτέρα τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ θα ακινητοποιηθούν για τουλάχιστον έξι ώρες και συγκεκριμένα από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, προκειμένου οι εργαζόμενοι να πραγματοποιήσουν νέα Γενική Συνέλευση, για να αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν τον κύκλο των κινητοποιήσεων.

Σε ανακοίνωσή τους τα σωματεία των εργαζομένων στον ΟΑΣΑ, επισημαίνουν ότι σε περίπτωση που υπάρξει επίσημη λίστα η οποία θα περιλαμβάνει έστω και έναν εργαζόμενο στο σύστημα των αστικών συγκοινωνιών για εργασιακή εφεδρεία, την επομένη μέρα θα πραγματοποιηθεί νέα Γενική Συνέλευση.

Οι αυτοκινητιστές, που καταγγέλλουν ότι παρά το ότι έχουν καταθέσει προτάσεις δεν έχει υπάρξει καμία προσπάθεια διαλόγου από τον αρμόδιο υπουργό, κ. Ραγκούση, έχουν προγραμματίσει για τις 11 το πρωί της Τετάρτης συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή