Η ατζέντα της ημέρας - απεργιακό δελτίο

Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2011 09:29
ICON PRESS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

A- A A+

Απεργίες - συγκεντρώσεις:

- Χωρίς Μέσα Μαζικής Μεταφοράς η Αθήνα. Ακινητοποιημένα Μετρό, ΗΣΑΠ, τραμ, λεωφορεία, τρόλεϊ και προαστιακός, λόγω της απεργίας των εργαζομένων ενάντια στο προωθούμενο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας και στις μετατάξεις.

- 24ωρη απεργία των εργαζομένων σε ολόκληρο τον όμιλο του ΟΣΕ, αντιδρώντας στο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας και στα μέτρα που προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

- Απεργία των ιδιοκτητών ταξί, σε ένδειξη διαμαρτυρίας στο σχέδιο νόμου για την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους.

- Συνέχεια της 48ωρης απεργίας των εφοριακών, των τελωνειακών και των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νέο μισθολόγιο.

-10.00 Συγκέντρωση συνταξιούχων στην πλατεία Κοτζιά και πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών.

- 11.00 Συγκέντρωση των ιδιοκτητών ταξί έξω από το υπουργείο Μεταφορών.

- 11.00 Συγκέντρωση των εργαζομένων στην εφημερίδα «Σπορ του Βορρά», λόγω της ανακοίνωσης της ΕΣΗΕΜΘ για αναβολή της προγραμματισμένης για τις 27/9 πληρωμής τους, με αποτέλεσμα να συμπληρώνουν τρεις μήνες απλήρωτοι.

- 12.00 Συγκέντρωση των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς έξω από το υπουργείο Μεταφορών.

- Συμβολικές καταλήψεις των δημαρχείων, από τις 11.00 ως το τέλος του ωραρίου αλλά και κεντρικών σημείων του οδικού δικτύου, από τις 12.00 έως τις 12.30, από τους εργαζομένους στην τοπική αυτοδιοίκιση, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Παράλληλα, υπάλληλοι των δήμων θα μεταβούν στο υπουργείο Οικονομικών για να κάψουν συμβολικά τα τελευταία «ειδοποιητήρια» που έλαβαν.

Υπόλοιπη επικαιρότητα:

- Η κρίσιμη ψηφοφορία στο φινλανδικό Κοινοβούλιο για την έγκριση του νέου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα και την ενίσχυση των αρμοδιοτήτων του EFSF.

- 11.00 Συνάντηση του προέδρου της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών και το Σωματείο Εργαζομένων Αττικής, στα γραφεία του κόμματος στη Βουλή.

- 11.00 Συνάντηση του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη με το προεδρείο της ΟΛΜΕ.

- 13.00 Συνάντηση της ΓΓ της Κ.Ε του Κ.Κ.Ε Αλέκας Παπαρήγα με το προεδρείο της ΟΛΜΕ, στην έδρα του κόμματος στον Περισσό.

- Με νέα ονομαστική αξία, 0,30 ευρώ ανά μετοχή διαπραγματεύσιμες στο Χρηματιστήριο Αθηνών οι κοινές μετοχές της Proton Bank.

- Η επόμενη φάση του διαλόγου Βελιγραδίου - Πρίστινας, σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) στη Σερβία, Βένσαν Ντέζερ.

- Καταληκτική ημερομηνία της δημόσιας διαβούλευσης για τη νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων «Διαχείριση ακινήτων αρμοδιότητας Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων – Επίλυση ιδιοκτησιακών ζητημάτων - Αγροτικές Μισθώσεις».

- Καταληκτική ημερομηνία για τους 420 προσλαμβανόμενους αναπληρωτές στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, προκειμένου να παρουσιαστούν στις αντίστοιχες διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για την υπογραφή σύμβασης και ανάληψη υπηρεσίας.

- 12.00 Εγκαίνια του φωτοβολταϊκού πάρκου της εταιρείας του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών στις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου, από τον υπουργό ΠΕΚΑ, Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

- Εκδίκαση από την Επιτροπή της ΕΠΟ της έφεσης του Ολυμπιακού Βόλου κατά της αρνήσεως της Super League να ορίσει με 48ωρη προθεσμία τον αγώνα της 4ης αγωνιστικής με τον Aρη.

- 18.30 Εγκαίνια για το νέο σπίτι του «Χαμόγελο του Παιδιού» στο Μοσχάτο, όπου και θα φιλοξενηθούν 25 παιδιά.

- 19.00 Παρουσίαση της θεατρικής παράστασης «Τρίτο Στεφάνι», του έργου που καθιέρωσε τον Κώστα Ταχτσή , για περιορισμένες παραστάσεις στο Παλλάς, σε συμπαραγωγή της Ελληνικής Θεαμάτων και του Εθνικού Θεάτρου. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Σταμάτης Φασουλής και παίζουν οι Νένα Μεντή, Φιλαρέτη Κομνηνού, Γιάννης Στάνκογλου, Τάνια Τρύπη και 20 ακόμη ηθοποιοί.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή