Αυξάνονται οι καταλήψεις στα σχολεία

Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2011 12:53
UPD:13:14

Αυξάνεται καθημερινά ο αριθμός των γυμνασίων και λυκείων που τελούν υπό κατάληψη, ενώ και φέτος παρατηρούνται κρούσματα βανδαλισμών.

A- A A+

Αυξάνεται καθημερινά ο αριθμός των γυμνασίων και λυκείων που τελούν υπό κατάληψη, ενώ και φέτος παρατηρούνται κρούσματα βανδαλισμών.

Σε περίπτωση συνέχισης των κινητοποιήσεων στα σχολεία, το υπουργείο Παιδείας αναμένεται να προειδοποιήσει τους μαθητές ότι οι διδακτικές ώρες που χάνονται θα χρειαστεί αναπληρωθούν είτε τα Σάββατα είτε τις ημέρες των διακοπών ή των εκδρομών.

«Ο αγώνας πρέπει να γίνεται και για την αλλαγή ρυθμίσεων σε επίπεδο νόμου και για τη βελτίωση της λειτουργίας των σχολείων, αλλά και για την ύπαρξη ρυθμίσεων που υπηρετούν την παιδεία», δήλωσε σχετικά με τις καταλήψεις ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φ. Κουβέλης, συμπληρώνοντας πάντως ότι το κόμμα του θέλει «Πανεπιστήμια, Γυμνάσια και Λύκεια ανοιχτά».

Την ίδια στιγμή προβληματισμός επικρατεί και στα πανεπιστήμια, καθώς τα χρονικά περιθώρια για να μη χαθεί η εξεταστική και το εξάμηνο είναι πλέον ασφυκτικά. Σε πολλά ιδρύματα εξετάζεται το ενδεχόμενο παράτασης του έτους ακόμη και μέσα στον Ιούλιο. Οι σύγκλητοι αναζητούν τρόπους για να ξεκινήσει η εξεταστική περίοδος μόλις εξομαλυνθεί πλήρως η κατάσταση.

Σε ορισμένα πανεπιστήμια χθες και σήμερα αναβλήθηκαν οι γενικές συνελεύσεις, λόγω της απεργίας των μέσων μαζικής μεταφοράς, με αποτέλεσμα να μην έχει αποφασιστεί το μέλλον των κινητοποιήσεων.

Αναβρασμός πάντως επικρατεί και στην κοινότητα των πρυτάνεων, οι οποίοι εξετάζουν το ενδεχόμενο να προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τη σύσταση των Συμβουλίων Διοίκησης, που εκτός από τα οκτώ μέλη ΔΕΠ θα περιλαμβάνει και επτά εξωπανεπιστημιακούς.

Εν τω μεταξύ οι πρυτάνεις ζήτησαν χθες από το υπουργείο Παιδείας εξαίρεση «του ευαίσθητου τομέα της Παιδείας» από την εργασιακή εφεδρεία, προειδοποιώντας με διακοπή της λειτουργίας των Πανεπιστημίων, σε περίπτωση εφαρμογής αυτού του καθεστώτος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή