Αλέξης Τσίπρας: Ο λαός βιώνει μία ιδιότυπη εκτροπή

Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2011 15:04
PHASMA/Α.ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

A- A A+

Τέτοιου είδους αποφάσεις, ερήμην της λαϊκής βούλησης, μόνο μέσα από συνταγματική εκτροπή, από δικτατορίες και πραξικοπήματα, θα μπορούσαν να υλοποιηθούν, παρατήρησε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, χαρακτηρίζοντας καταστροφική την πολιτική της κυβέρνησης.

«Σήμερα βεβαίως, δεν είναι η εποχή των πραξικοπημάτων, όμως, αυτό που βιώνει ο ελληνικός λαός και η ελληνική δημοκρατία είναι μια ιδιότυπη εκτροπή», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας και έκανε λογο για «κυβέρνηση με σύμβαση έργου να οδηγήσει τη χώρα και την οικονομία σε συντεταγμένη χρεοκοπία» και «υπηρεσιακή κυβέρνηση της Τρόικας, με στόχο να οδηγήσει το λαό σε συντεταγμένη πτώχευση».

Α. Τσίπρας: Kυβέρνηση σε διατεταγμένη υπηρεσία να οργανώσει τη συντεταγμένη πτώχευση

Α. Τσίπρας: Kυβέρνηση σε διατεταγμένη υπηρεσία να οργανώσει τη συντεταγμένη πτώχευση

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «η σπουδή του κ. Βενιζέλου και του Πρωθυπουργού να στείλουν επιστολές υποταγής, δηλώσεις, δηλαδή, υποταγής στο ΔΝΤ και την Τρόικα, αποδεικνύουν ότι είναι πια παραδομένοι και ότι είναι μια κυβέρνηση που βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία, να οργανώσει τους επόμενους μήνες τη συντεταγμένη πτώχευση του λαού μας».

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις της καγκελαρίου Μέρκελ και τις επιστολές των κ.κ. Παπανδρέου και Βενιζέλου προς τους δανειστές της χώρας, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι «η χθεσινή συνέντευξη της κ. Μέρκελ στην κρατική τηλεόραση, αποδεικνύει την απύθμενη ανοησία των ηγεσιών στην Ευρώπη και κυρίως της γερμανικής ηγεσίας, η οποία εφαρμόζει μια καταστροφική πολιτική, υποτίθεται για το καλό της Ελλάδας και της Ευρώπης».

Στην πραγματικότητα, σημείωσε, η κ. Μέρκελ αδυνατεί να κατανοήσει ότι η κρίση στην Ελλάδα είναι το σύμπτωμα και όχι η πραγματική αιτία. «Η πραγματική αιτία», υποστήριξε, «είναι η κρίση των τραπεζών στην Ευρώπη και η αδυναμία της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αποκτήσει μια ενιαία πολιτική αντιμετώπισης της χρηματοπιστωτικής κρίσης και φυσικά η αδυναμία της να αντιμετωπίσει και τα συμπτώματα στην Ελλάδα, αφού η πολιτική που εφαρμόζει βυθίζει τη χώρα στην χρεοκοπία και δημιουργεί τεράστιους κινδύνους για το ίδιο το ευρώ».

Νωρίτερα, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είχε συνάντηση με την Πανελληνια Ομοσπονδία (ΠΟΣΕΚΕΠ) και το Σωματείο Εργαζομένων στα ΚΕΠ Αττικής. Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Τσιπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αφήνει στο έλεός του έναν από τους πιο πετυχημένος θεσμούς στη Δημόσια Διοίκηση, που εξυπηρέτησαν τους πολίτεςκαι άμβλυναν μια από τις μεγαλύτερες παθογένειες της Δημόσιας Διοίκησης τη γραφειοκρατία. Όπως επεσήμανε, από τα 1.100 Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, τα 460 λειτουργούν με συμβασιούχους, οι οποίοι σε λίγο θα δουν το δρόμο της απόλυσης και της ανεργίας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή