ΚΚΕ: Βάρβαρη κυβερνητική φοροεπιδρομή

Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2011 17:13

Για «κυβερνητικό φορολογικό αμόκ» κάνει λόγο το ΚΚΕ, με αφορμή τη μείωση του αφορολόγητου, την επιβολή νέων φόρων και τις αλλαγές στο σύστημα των αποδείξεων.

A- A A+

Για «κυβερνητικό φορολογικό αμόκ» κάνει λόγο το ΚΚΕ, με αφορμή τη μείωση του αφορολόγητου, την επιβολή νέων φόρων και τις αλλαγές στο σύστημα των αποδείξεων.

Όπως υπογραμμίζει σε σχετική του ανακοίνωση το Κομμουνιστικό Κόμμα, «η κατάργηση των φοροαπαλλαγών οδηγεί σε ακόμα μεγαλύτερα χαράτσια για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, που καλούνται να φορολογηθούν ακόμα και για πάγια έξοδα τους, όπως το νοίκι που πληρώνουν».

Χαρακτηρίζει παράλληλα πρόκληση «άνευ προηγουμένου» την υποχρέωση καταβολής αποδείξεων που φθάνουν στο 50% του εισοδήματος. «Η βάρβαρη κυβερνητική φοροεπιδρομή επιβάλει την υποχρεωτική κατανάλωση του λαϊκού εισοδήματος που μειώνεται. Οι εργαζόμενοι πρέπει να διαθέτουν τα στοιχειώδη απλά για να ξανάρχονται στη δουλειά. Όλα τα υπόλοιπα πρέπει να επιστραφούν στους βιομήχανους, στους τραπεζίτες, στους εφοπλιστές», τονίζει.

Την ίδια στιγμή, σημειώνει το ΚΚΕ, η κυβέρνηση, «μετά την προκλητική μείωση των φορολογικών συντελεστών για τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου, μελετά την περαιτέρω μείωση της φορολογίας του».

«Τα μέτρα της κυβέρνησης οδηγούν στην απόλυτη εξαθλίωση των εργαζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων. Η χρεοκοπία των εργαζόμενων είναι εδώ», συνεχίζει.

Καλεί τέλος τους πολίτες να αρνηθούν να πληρώσουν τα «άδικα χαράτσια» και να παρεμποδίσουν την εφαρμογή των «βάρβαρων μέτρων».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή