Μπαράζ καταλήψεων σε υπουργεία

Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2011 09:14
UPD:16:15

A- A A+

Σειρά καταλήψεων σε υπουργεία και δημόσιες υπηρεσίες πραγματοποιούν σήμερα συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ, ομοσπονδίες και σύλλογοι εργαζομένων, σε ένδειξη αντίδρασης για το ενιαίο μισθολόγιο και την εργασιακή εφεδρεία.

Πρόθεση των εργαζομένων είναι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους έως τη λήξη του ωραρίου, ενώ έχει διατυπωθεί και η πρόταση οι καταλήψεις να παραταθούν έως και τη λήξη της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

Πριν από λίγη ώρα έληξαν οι καταλήψεις στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και στο Γενικό Λογιστήριο του κράτους.

Σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, καταλήψεις πραγματοποιούνται επίσης στα υπουργεία Οικονομικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Εσωτερικών, Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας, Δικαιοσύνης, Υγείας, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γεωργίας.

Στα υπόλοιπα υπουργεία οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν συνελεύσεις, με αντικείμενο τη λήψη απόφασης για καταλήψεις.

Στόχος των υπαλλήλων στο υπουργείο Οικονομικών είναι να εμποδίσουν την τρόικα να έχει συνεργασία με τον υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο και όπως δηλώνουν θα παραμείνουν εκεί επί 48 ώρες.

Όπως υποστηρίζει η ΑΔΕΔΥ, οι καταλήψεις πραγματοποιούνται σήμερα που επανέρχεται η τρόικα στη χώρα μας και μπροστά στα νέα βάρβαρα μέτρα που αποφασίστηκαν και αποφασίζονται για παραπέρα μείωση εισοδημάτων, το νέο μισθολόγιο - φτωχολόγιο, τα νέα φορολογικά χαράτσια και μαζικές απολύσεις ακόμα και από το στενό δημόσιο τομέα.

«Δώσαμε ένα ηχηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι "δεν πάει άλλο", καθώς οι εργαζόμενοι στη χώρα μας και περισσότερο οι εργαζόμενοι του Δημοσίου, έχουν σηκώσει τα μέγιστα των βαρών», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Κώστας Τσικρικάς.

Στις 6 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

«Η τρόικα δεν θα καμφθεί από τα "γιουρούσια" διαφόρων συντεχνιών. Αυτό που επιβάλλεται είναι μια Εθνική συνεννόηση ώστε να υπάρξει απόδοση των θυσιών του Ελληνικού λαού», σχολίασε σχετικά με τις πρωινές κινητοποιήσεις ο ΛΑΟΣ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή