Σιγή από τις ΗΠΑ για το εκλογικό αποτέλεσμα στη Γερμανία

Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2002 18:34
A- A A+

Η αμερικανική κυβέρνηση, η οποία εξακολουθεί να είναι ενοχλημένη από την στάση που επέδειξαν πρόσφατα οι Σοσιαλδημοκράτες του Γκέρχαρντ Σρέντερ, τήρησε σήμερα σκόπιμα σιγή όσον αφορά τη νίκη τους στις γενικές εκλογές που διεξήχθησαν χθες.

«Θα θέλαμε να μην δηλώσουμε τίποτε προς το παρόν, αυτές είναι οι εντολές», δήλωσε υπεύθυνος του υπουργείου Εξωτερικών, ο οποίος αναγνώρισε ότι αυτού του είδους η σιωπή είναι ασυνήθιστη, καθώς η Ουάσινγκτον εκφράζει αμέσως τα συγχαρητήριά της στους νικητές δημοκρατικών εκλογών.

Αντίθετα ο βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ εξέφρασε τηλεφωνικώς τα συγχαρητήριά του στον Σρέντερ για τη νίκη του στις εκλογές. Υποβαθμίζοντας τις διαφορές μεταξύ Μπλερ και Σρέντερ όσον αφορά την ανάληψη στρατιωτικής δράσης κατά του Ιράκ, ο εκπρόσωπος του Μπλερ σημείωσε «Ο γερμανός καγκελάριος έθιξε στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας θέματα που προκαλούν ανησυχία. Σαφώς αποτελούν ευαίσθητα ερωτήματα, αλλά ο πρωθυπουργός πιστεύει ότι στο τέλος η διεθνής κοινότητα θα ενεργήσει από κοινού».

Ο ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι χαιρέτισε τη νίκη του συνασπισμού των Σοσιαλδημοκρατών και των Πρασίνων, αλλά συνεχάρη και το «φίλο» του Εντμουντ Στόιμπερ για «το εξαίρετο εκλογικό αποτέλεσμα» που είχε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή