Γερμανία: Νεκρός μάρτυρας σε δίκη κατηγορούμενου για εγκλήματα πολέμου στο Κόσοβο

Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2011 11:27
A- A A+

Νεκρός βρέθηκε σε πάρκο στη Γερμανία σημαντικός μάρτυρας στη δίκη για εγκλήματα πολέμου του Φατμίρ Λιμάι, ενός από τους πρώην διοικητές του «Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσόβου», ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της αποστολής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Κόσοβο (Eulex) Νίκολας Χότον.

Ο Χότον είπε ότι οι γερμανικές αρχές ερευνούν τις συνθήκες θανάτου του Αγκίμ Ζογκάι, «προστατευόμενου μάρτυρα X» στη δίκη του Φατμίρ Λιμάι, πρώην υπουργού Μεταφορών, αντιπροέδρου του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος Κοσόβου και μέλους του Κοινοβουλίου.

Ο Ζογκάι είχε ενταχθεί σε καθεστώς προστατευόμενου μάρτυρα, με αντάλλαγμα την κατάθεση στη δίκη του Λιμάι, που θα διεξαχθεί στο δικαστήριο της Πρίστινας.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Koha.net, ο Ζογκάι αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και μεταφέρθηκε στη Γερμανία. Πηγές της εφημερίδας της Πρίστινας «Κόχα Ντιτόρε» ανέφεραν ότι ο προστατευόμενος μάρτυρας αυτοκτόνησε.

Η δίκη του Φατμίρ Λιμάι και άλλων κατηγορούμενων για εγκλήματα πολέμου στο χωριό Κλέτσκα του Κοσόβου πρόκειται να αρχίσει εντός του επόμενου μήνα.

Ο Φατμίρ Λιμάι κι άλλα εννέα πρώην μέλη του «Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσόβου» κατηγορούνται για εγκλήματα πολέμου εναντίον Σέρβων κι Αλβανών αμάχων κι αιχμαλώτων πολέμου, μελών του σερβικού στρατού και της αστυνομίας, που διαπράχθηκαν στη διάρκεια των συγκρούσεων, από την αρχή του 1999 έως τα μέσα Ιουνίου του ίδιου έτους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή