Οι αμοιβές των δικαστικών αντιπροσώπων στις εκλογές

Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2002 20:31
A- A A+

Καθορίστηκε η ειδική ημερήσια αποζημίωση των διοριζομένων δικαστικών αντιπροσώπων (δικηγόρων, συμβολαιογράφων, ασκουμένων δικηγόρων και δικαστικών υπαλλήλων), για την διενέργεια των νομαρχιακών και δημοτικών εκλογών της 13ης Οκτωβρίου 2002 και των επαναληπτικών της 20ης Οκτωβρίου 2002.

Στους αντιπροσώπους και τους αναπληρωτές που θα διοριστούν σε εκλογικά τμήματα των νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης, το ποσό της αποζημίωσης καθορίσθηκε στα 102 ευρώ για κάθε ημέρα και για μεν τους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής για εννέα ημέρες, για δε τους αναπληρωτές τους για οκτώ ημέρες.

Στους αντιπροσώπους που θα ασκήσουν τα καθήκοντά τους σε εκλογικό τμήμα νομού όπου υπηρετούν, καταβάλλεται ημερήσια αποζημίωση ποσού 102 ευρώ για κάθε ημέρα και για επτά ημέρες κατ' ανώτατο όριο. Στους αναπληρωτές τους θα καταβάλλεται η ίδια αποζημίωση αλλά μέχρι έξι ημέρες.

Για τους αντιπροσώπους που θα ασκήσουν τα καθήκοντά τους, εκτός του νομού όπου υπηρετούν, το ποσό της αποζημίωσης καθορίστηκε στα 102 ευρώ για κάθε μέρα. Για μεν τους δικαστικούς αντιπροσώπους και τους αναπληρωτές τους οι ημέρες αυτές δεν μπορούν να υπερβούν κατ' ανώτατο όριο τις οκτώ και κατ' εξαίρεση τις εννέα για λόγους συγκοινωνιακών δυσχερειών.

Σε περίπτωση επανάληψης της ψηφοφορίας την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2002, οι αντίστοιχες ημέρες καθορίζονται σε τέσσερις για τους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής και σε τρεις ημέρες για τους αναπληρωτές αντιπροσώπους.

Για τους γραμματείς το ποσό καθορίστηκε σε 35 ευρώ για κάθε μέρα και για δυο ημέρες κατ' ανώτατο όριο. Το ίδιο ισχύει και σε περίπτωση επανάληψης της ψηφοφορίας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή