«Τρομερό να ακούμε αυτόν τον ηλίθιο στις Βρυξέλλες»

Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2011 20:18

A- A A+

H εκπομπή «Newsnight» του BBC την Τετάρτη ήταν αφιερωμένη στην κρίση χρέους στην Ευρώπη.

Μετείχε σε απευθείας σύνδεση από τις Βρυξέλλες ο Αμαντέου Αλταφάζ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου της Ε.Ε. για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Ολι Ρεν.

Ολα κυλούσαν ομαλά, όσο ομαλά μπορεί να κυλήσει μια συζήτηση με χρέη και οικονομική πολιτική, σκεπτικισμό και βρετανικό φλέγμα, ώσπου ο παρουσιαστής Τζέρεμι Πάξμαν ρώτησε τον κ. Αλταφάζ αν θα ήθελε να «ζητήσει συγγνώμη για το έλλειμμα ηγεσίας της Ευρώπης σε αυτήν την κρίση». Τότε, ο προσκεκλημένος Βρετανός δημοσιογράφος Πίτερ Ομπορν εξερράγη και επιτέθηκε στον άτυχο εκπρόσωπο, λέγοντας ότι είναι «τρομερό να ακούμε αυτόν τον ηλίθιο στις Βρυξέλλες».

«Κύριε ηλίθιε στις Βρυξέλλες, θέλετε να απαντήσετε;»

Ο Αλταφάζ έβγαλε τα ακουστικά του και το μικρόφωνό του και εγκατέλειψε το στούντιο, τη στιγμή που ο παρουσιαστής επενέβη, επαναφέροντας στην τάξη τον Ομπορν.

«Ηταν μια έντονη συζήτηση σε απευθείας μετάδοση», σημείωσε η Ελεν Ντέλερ, εκπρόσωπος του BBC, διαβεβαιώνοντας ότι το κανάλι ζήτησε από τον εκπρόσωπο του Ολι Ρεν «συγγνώμη για την έλλειψη ευγένειας απέναντί του».

«Η βάση της προσέγγισής μας στη δουλειά μας με τα μέσα ενημέρωσης δεν έγινε σεβαστή και εκφράζουμε τη λύπη μας γι' αυτό και αναμένουμε συγγνώμη», δήλωσε η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Πία Αρενκίλντε-Χάνσεν.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή