Επαφές Γ. Παπανδρέου με Ευρωπαίους ηγέτες στη Βαρσοβία

Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2011 00:15
UPD:06:11

A- A A+

Σειρά συναντήσεων με Ευρωπαίους αξιωματούχους είχε ο Πρωθυπουργός στη Βαρσοβία, στο περιθώριο του δείπνου των ηγετών της Ε.Ε. και της Ανατολικής Συνεργασίας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παπανδρέου συναντήθηκε με την καγκελάριο της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ την οποία και συνεχάρη για την υπερψήφιση από το γερμανικό κοινοβούλιο της διεύρυνσης του EFSF.

Είχε επίσης συναντήσεις με τους ομολόγους του της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας και Ισπανίας, τον αντιπρόεδρο του Ην. Βασιλείου καθώς και με τον πρωθυπουργό της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν.

Ο κύκλος των επαφών του κ. Παπανδρέου συνεχίστηκε με τον πρωθυπουργό της Εσθονίας καθώς και με τους προέδρους της Ουκρανίας και της Γεωργίας, ενώ τα ενεργειακά και οι διμερείς σχέσεις βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο Πρωθυπουργός με τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν κ. Αλίεφ.

Σήμερα στις 5 το απόγευμα ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συναντηθεί στο Παρίσι με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, ενώ πριν την αναχώρησή του από την Βαρσοβία θα συναντηθεί στην πολωνική πρωτεύουσα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμπαν Βαν Ρόμπεϊ και την πρωθυπουργό της Σλοβακίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή