Συνεχίζονται οι καταλήψεις σε υπουργεία

Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2011 09:40
UPD:14:17

Υπό κατάληψη παραμένει για δεύτερη ημέρα το κτήριο του Υπουργείου Οικονομικών. Εργαζόμενοι του υπουργείου αντιδρούν στο ενιαίο μισθολόγιο και την εργασιακή εφεδρεία.

A- A A+

Συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα οι καταλήψεις εργαζομένων σε υπουργεία. Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στο ενιαίο μισθολόγιο και την εργασιακή εφεδρεία.

Υπό κατάληψη παραμένει από χθές το κτήριο του Υπουργείου Οικονομικών, ενώ εργαζόμενοι έχουν αποκλείσει το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων προκειμένου να εμποδίσουν την είσοδο στους επικεφαλής της τρόικας.

Περίπου 50 υπάλληλοι έκλεισαν από το πρωί την είσοδο και το πάρκινγκ του κτηρίου, στην οδό Αναστάσεως, εμποδίζοντας την άφιξη της τρόικας, που είχε προγραμματισμένη συνάντηση με τον υπουργό Γιάννη Ραγκούση για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων και την εξυγίανση των αστικών συγκοινωνιών.

«Το έργο είναι μακρύ. Τώρα βλέπουμε τους "τίτλους της αρχής". Αν θα εξελιχθεί σε θρίλερ ή κωμωδία, εξαρτάται από τη διαγωγή όλων μας», παρατήρησε ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κ. Αϊβαλιώτης.

Τις καταλήψεις καταδίκασε ο εκπρόσωπος Τύπου του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία, Δημήτρης Ζαφειριάδης.

«Οι καταλήψεις υπουργείων από δημόσιους υπαλλήλους συνεχίζουν την παράνομη και κακή παράδοση των καταλήψεων στα πανεπιστήμια και στα σχολεία», σχολίασε και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «δείχνει ανοχή στις συντεχνιακές ομάδες που παρανομούν και δεν κάνει τίποτα για να τις αντιμετωπίσει».

Σύμφωνα με τον κ. Ζαφειριάδη, «οι δημόσιοι υπάλληλοι, αν και υφίστανται αυτόν τον πρωτοφανή εμπαιγμό από την κυβέρνηση, με τις μεθόδους αυτές βυθίζουν τη χώρα στην ανομία και τον παραλογισμό που μας έφερε ως εδώ, χωρίς οι ίδιοι να κερδίζουν οτιδήποτε».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή