Εισηγήσεις για διώξεις σε βάρος 13 για την έκρηξη στο Μαρί

Κυριακή, 02 Οκτωβρίου 2011 13:47
UPD:18:41

Στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας παραδίδεται τη Δευτέρα το πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής για τη φονική έκρηξη της 11ης Ιουλίου στη Ναυτική Βάση της Κύπρου «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί.

A- A A+

Στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας παραδίδεται τη Δευτέρα το πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής για τη φονική έκρηξη της 11ης Ιουλίου στη Ναυτική Βάση της Κύπρου «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, ενώ αντίγραφα του πορίσματος θα παραδοθούν στον πρόεδρο της Βουλής και τον Γενικό Εισαγγελέα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Όπως επίσης ανακοίνωσε η Επιτροπή, αύριο το μεσημέρι ο επικεφαλής της Πόλυς Πολυβίου θα δώσει συνέντευξη Τύπου, στην αίθουσα πολλαπλής χρήσης, στο ισόγειο του υπουργείου Οικονομικών, στο πλαίσιο της δημοσιοποίησης του Πορίσματος της Μονομελούς Ερευνητικής Επιτροπής, όπως προβλέπεται από τον Περί Ερευνητικών Επιτροπών Νόμο Κεφ. 44.

Ετοιμο είναι και το πόρισμα της Αστυνομίας,και απομένουν μόνο κάποια τελικά για να συμπληρωθεί η έκθεση.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», στην έκθεση της Αστυνομίας γίνονται εισηγήσεις για ποινικές διώξεις εναντίον 12 προσώπων, συν ενός για το οποίο ακόμη οι ευθύνες δεν έχουν αποκρυσταλλωθεί. Πρόκειται για δημόσιο λειτουργίο που ανήκει σε υπουργείο, αλλά είναι αποσπασμένος σε άλλη υπηρεσία.

Σύμφωνα πάντα με την κυπριακή εφημερίδα, μεταξύ των δώδεκα για τους οποίους η Αστυνομία θα εισηγηθεί στον Γενικό Εισαγγελέα πως υπάρχουν μαρτυρίες για ευθύνες, περιλαμβάνονται ανώτατα στελέχη της Εθνικής Φρουράς και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Οι περισσότεροι προέρχονται από τις τάξεις της Ε.Φ., ενώ οι ευθύνες φτάνουν μέχρι ανώτατο επίπεδο.

Η Αστυνομία θα παραδώσει το πόρισμά της την ερχόμενη Τρίτη και αναμένεται ότι θα λάβει οδηγίες από τον Γενικό Εισαγγελέα ν' αρχίσει νέο κύκλο ανακρίσεων, στη βάση του πορίσματος Πολυβίου. Κι αυτό επειδή υπάρχουν ζητήματα τα οποία προέκυψαν από τις καταθέσεις ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής, τα οποία δεν γνώριζε η Αστυνομία. Γι' αυτό και θα παραλάβει τα πρακτικά της Ερευνητικής και αφού μελετηθούν θα συγκριθούν με τις καταθέσεις που έχει συγκεντρώσει η Αστυνομία, ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά. Παράλληλα, σε περίπτωση που ο κ. Πολυβίου επιρρίψει ευθύνες και σε άτομα που δεν θα εισηγείται η Αστυνομία, τότε θα συμπεριληφθούν και αυτά.

πηγή «Φιλελεύθερος»

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή