Πρώτο ντέρμπι για τη νέα σεζόν

Κυριακή, 02 Οκτωβρίου 2011 14:42
A- A A+

Το πρώτο ντέρμπι της σεζόν διεξάγεται ουσιαστικά σήμερα, καθώς Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ διασταυρώνουν τα ξίφη τους για την 5η αγωνιστική στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» (20:30, novasports 1) με έπαθλο την κορυφή της Σούπερ Λίγκας.

Και τώρα οι δυο τους! Ο Ολυμπιακός απόψε υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στο ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής ημέρας της Σούπερ Λίγκας στο Φάληρο, με τον αγώνα να είναι υψίστης σημασίας και για τις δύο ομάδες.

Αμφότεροι προέρχονται από ευρωπαϊκές υποχρεώσεις την τρέχουσα εβδομάδα και πλέον επιστρέφουν σε δραστηριότητα Σούπερ Λίγκας.

Το παιχνίδι συγκεντρώνει όλα τα βλέμματα του φιλάθλου κοινού, μια και ο νικητής θα βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας (σ.σ. ή σχεδόν στην πρώτη σε περίπτωση που ο Πανιώνιος νικήσει την ΑΕΚ).

Συνταγή Λονδίνου και φουλ επίθεση

Ο γηπεδούχος Ολυμπιακός προέρχεται από εξαιρετική εμφάνιση στο Εμιρέιτς απέναντι στην Άρσεναλ, η οποία ωστόσο δεν συνοδεύτηκε από το θετικό αποτέλεσμα που άξιζαν οι Πειραιώτες.

Στο πρώτο ντέρμπι τους για τη φετινή σεζόν ενώπιον των οπαδών τους θέλουν τη νίκη για να κάνουν το τρία στα τρία στη φετινή Σούπερ Λίγκα.

Στα αμιγώς αγωνιστικά, ο Ερνέστο Βαλβέρδε σκέφτεται να παρατάξει σχήμα Λονδίνου. Κάτω από τα δοκάρια θα βρίσκεται ο Κοστάντσο, με το καρέ της άμυνας να απαρτίζεται από τους Τοροσίδη, Χολέμπας, Μέλμπεργκ και Μαρκάνο.

Στα χαφ προβάδισμα έχει ο Φέισα έναντι του Μοντέστο με τον Ορμπάιθ να βρίσκεται δίπλα του. Στα άκρα θα είναι ο Φουστέρ και ο Μιραλάς με μοναδικό προωθημένο τον Τζιμπούρ και πίσω από τον Αλγερινό στράικερ θα βρίσκεται ο Ιμπαγάσα.

Την αποστολή των «ερυθρολεύκων» συμπληρώνουν οι: Μέγερι, Ποτουρίδης, Πάντελιτς, Αμπντούν, Μοντέστο (αν παίξει ο Φέισα) και Μακούν

Με πίστη και πάθος στον Πειραιά

Στον αντίποδα, ο ΠΑΟΚ κατεβαίνει στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για το θετικό αποτέλεσμα που θα τον διατηρήσει στην κορυφή.

Οι Θεσσαλονικείς προέρχονται από δύο παιχνίδια-φωτιά, με ΑΕΚ στο οποίο θριάμβευσαν με 3-0 και Ρούμπιν Καζάν (2-2), ματς όπου έχασαν στις λεπτομέρειες τη νίκη στο τέλος.

Στα αγωνιστικά, επιστρέφουν στη βασική ενδεκάδα ο Γκαρσία και ο Σαλπιγγίδης, ενώ στα... πιτς βρίσκονται οι Αρίας και Κοντρέρας. Ο Λάζλο Μπόλονι θα παρατάξει την ομάδα του με σύστημα 4-2-3-1. Στα γκολπόστ θα είναι ο Κρέσιτς, με την τετράδα της άμυνας να αποτελείται από τους Τσιρίλο, Μαλεζά, Ετό και Λίνο.

Στα χαφ θα βρίσκονται οι Μπαλάφας και Γκαρσία και μπροστά τους ο Φωτάκης. Σαλπιγγίδης και Βιεϊρίνια θα είναι στις πτέρυγες, με τον Στέφανο Αθανασιάδη προωθημένο για τους «ασπρόμαυρους».

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις