Σούπερ Λίγκα: ΠΑΣ Γιάννινα-Κέρκυρα 2-1

Κυριακή, 02 Οκτωβρίου 2011 17:58
UPD:03/10/2011 12:42

Τους οκτώ βαθμούς σε πέντε παιχνίδια έφτασε ο ΠΑΣ Γιάννινα με τη δεύτερη νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα με 2-1 επί της Κέρκυρας.

A- A A+

Τους οκτώ βαθμούς σε πέντε παιχνίδια έφτασε ο ΠΑΣ Γιάννινα με τη δεύτερη νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα με 2-1 επί της Κέρκυρας.

Παίζοντας και πάλι επιθετικό ποδόσφαιρο, αλλά έχοντας και την τύχη με το μέρος τους, οι Ηπειρώτες κατάφεραν να πάρουν άλλο ένα τρίποντο κόντρα σε μια ομάδα, με την οποία θεωρητικά θα παλέψουν για να εξασφαλίσουν την παραμονή τους στην κατηγορία.

Οι παίκτες του Στεφάν Ντεμόλ προσπάθησαν από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού να επιβάλουν την κυριαρχία τους και τα κατάφεραν με ευκολία, φτάνοντας μάλιστα στο γκολ μόλις στο 9' με όμορφη ψιλοκρεμαστή κεφαλιά του Μπεσέρα μετά από σέντρα του Γεωργίου. Μάλιστα, τέσσερα λεπτά αργότερα έχασαν νέα μεγάλη ευκαιρία, με τον Μπακαγιόκο να μην μπορεί να νικήσει τον Γκαλίνοβιτς για να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του.

Πάντως, παρά το δυνατό τους ξεκίνημα, οι γηπεδούχοι έριξαν τον ρυθμό τους στη συνέχεια και επέτρεψαν στους Φαίακες μετά τα μισά του πρώτους μέρους να πάρουν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Εκείνοι δεν έχασαν την ευκαιρία να πάει χαμένη και στο 44' έφεραν το ματς στα ίσια χάρη σε δυνατή κεφαλιά του Λαμπρόπουλου.

Ένα λεπτό αργότερα η φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να έχουν πάρει και κεφάλι στο σκορ, αλλά μετά το γέμισμα του Γιάντση η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι του Κηπουρού.

Όπως και στο πρώτο ημίχρονο, έτσι και στο ξεκίνημα της επανάληψης ο ΠΑΣ μπήκε πιο δυνατά και κατάφερε να φέρει και πάλι το παιχνίδι στα μέτρα του. Παρόλα αυτά, δεν μπορούσε να απειλήσει ουσιαστικά τους Φαίακες και αν δεν είχε την τύχη μαζί του, ίσως δεν έπαιρνε ποτέ τη νίκη.

Με την απόλυτη βοήθεια αυτής μπόρεσε στο 68' να πάρει εκ νέου το προβάδισμα σε φάση διαρκείας στα καρέ της Κέρκυρας (με πλασέ του Τζημόπουλου), ενώ τον έσωσε και άλλη μια φορά στη συνέχεια, όταν στο 76' ο Μετίν είδε το σουτ του από το ύψος της περιοχής να σταματάει στο δεξί δοκάρι του Κηπουρού.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΣ Γιάννινα (Ντεμόλ): Κηπουρός, Πάντος, Μπουζίντ, Λίλα, Τζημόπουλος, Κυριάκος, Ντε Βισέντι (Βίλα 46'), Γεωργίου, Μπεσέρα (Κουέβας 62'), Μπακαγιόκο (Κειτά 72')

Κέρκυρα (Μπάντοβιτς): Γκαλίνοβιτς, Σακελλαρίου (Κοντοδήμος 61'), Βέντζελ, Καλαντζής, Γιάντσης (Ιωνάννου 59'), Λαμπρόπουλος, Μαϊστόροβιτς, Μαζνόφ, Γκουστάβο, Οσμάν, Λόβιν (Μετίν 70')

Δήλωσαν:

Στεφάν Ντεμόλ (προπονητής ΠΑΣ Γιάννινα): «Σήμερα πετύχαμε μία δύσκολη νίκη. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Όμορφο και δύσκολο. Το σκορ στο πρώτο 30λεπτο θα έπρεπε να ήταν όχι 3-0 επιεικώς 2-0. Μετά το πρώτο 30λεπτο δεν ξέρω τι συνέβη. Στην αρχή δούλευαν όλα καλά, αλλά στην συνέχεια χάθηκε αυτό. Προσπάθησα στο δεύτερο μέρος να δώσω φρεσκάδα με κάποιες αλλαγές. Πετύχαμε το δεύτερο τέρμα το οποίο δεν ήταν προϊόν ποιότητας, αλλά χαρακτήρα. Ύστερα σταθήκαμε τυχεροί σε 2-3 φάσεις που δε δεχτήκαμε την ισοφάριση. Κρατάμε το πρώτο 30λεπτο και φυσικά τους τρεις βαθμούς της νίκης».

Μπόζινταρ Μπάντοβιτς (προπονητής Κέρκυρας): «Μας αδικεί το αποτέλεσμα με την εμφάνιση που κάναμε. Ξεκίνησαμε καλά, είχαμε ρυθμό, είχαμε φάσεις, αλλά το δεύτερο γκολ που δεχτήκαμε πιστεύω ήταν πολύ αστείο. Κινδυνέψαμε στις αρχές του παιχνιδιού, δεν είχαμε συγκέντρωση, αλλά από εκεί και πέρα ισορροπήσαμε και αντιδράσαμε καλά».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις