Ανακρίβειες χρεώνει στον Αντ. Σαμαρά η Δημοκρατική Συμμαχία

Δευτέρα, 03 Οκτωβρίου 2011 12:47
UPD:13:16
A- A A+

Για πρωτοφανείς ανακρίβειες εκ μέρους του Αντώνη Σαμαρά κάνει λόγο η Δημοκρατική Συμμαχία, με αφορμή το άρθρο του στην εφημερίδα «Το Βήμα» για το ύψος της περιστολής των δαπανών που περιλαμβάνει η πρόταση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο ευρωβουλευτής και τομεάρχης οικονομίας του κόμματος της Ντόρας Μπακογιάννη, Θεόδωρος Σκυλακάκης, σημείωσε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε για περικοπές 18,4 δισ. ευρώ σε τέσσερα χρόνια, ενώ στο Ζάππειο ΙΙ αυτές είναι μικρότερες κατά 5 δισ. από αυτές που πρότεινε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στο μεσοπρόθεσμο, δηλαδή 11,3 δισ. ευρώ.

Ο ευρωβουλευτής και τομεάρχης οικονομίας του κόμματος της Ντ. Μπακογιάννη, Θ. Σκυλακάκης.

Τα υπόλοιπα ποσά αφορούν ευχολόγια για νέα έσοδα από φοροδιαφυγή και εισφοροδιαφυγή και η διαφορά των 7,1 δισ. που προκύπτει είναι ισόποση με το τέλος ακίνητης περιουσίας, πρόσθεσε ο κ. Σκυλακάκης και επεσήμανε ότι από τις 20 Σεπτεμβρίου είχε αναφερθεί στη «σχετική ανακρίβεια και την έλλειψη σοβαρότητας από την πλευρά του κ. Σαμαρά».

«Από το γεγονός ότι μερικές μέρες αργότερα η ανακρίβεια αυτή επαναλαμβάνεται προκύπτει ότι ο κ. Σαμαράς και οι συνεργάτες του ή δεν παρακολουθούν πλέον καθόλου τι συμβαίνει γύρω τους ή προσπαθούν να παραπλανήσουν συνειδητά τους Έλληνες πολίτες», συμπλήρως ο κ. Σκυλακάκης, ο οποίος παράλληλα απευθύνεται προς την τρόικα ερωτώντας ποια εκτίμηση έχει για το έλλειμμα αν εφαρμοστεί το Ζάππειο ΙΙ και εάν προτίθεται να επαναδιαπραγματευθεί το πρόγραμμα που εφαρμόζεται βάσει του Ζαππείου ΙΙ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή