Λιβύη: Νέα επίθεση στη Σύρτη

Δευτέρα, 03 Οκτωβρίου 2011 17:12
UPD:17:16

Νέα επίθεση εξαπέλυσαν σήμερα οι δυνάμεις του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου της Λιβύης σε μία προσπάθεια να καταλάβουν τη Σύρτη.

A- A A+

Νέα επίθεση εξαπέλυσαν σήμερα οι δυνάμεις του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου (ΕΜΣ) της Λιβύης σε μία προσπάθεια να καταλάβουν τη Σύρτη, ένα από τα δύο τελευταία οχυρά δυνάμεων προσκείμενες στον άλλοτε ισχυρό άντρα της χώρας, Μουαμάρ Καντάφι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του BBC, οι δυνάμεις του ΕΜΣ έχουν ήδη καταλάβει την περιοχή Μπουχάντι, η οποία βρίσκεται στο νότιο τμήμα της πόλης, ενώ συγκρούσεις με ομάδες που αντιστέκονται βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη.

Η Σύρτη, γενέτειρα του Μουαμάρ Καντάφι, πολιορκείται από τις δυνάμεις του ΕΜΣ της Λιβύης τις τελευταίες τρείς εβδομάδες και προς το παρόν η είσοδος στην πόλη εμποδίζεται από τοπικές ομάδες πιστές στον Μουαμάρ Καντάφι.

Από την αρχή των συγκρούσεων εκατοντάδες κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει τη Σύρτη, ενώ την Κυριακή οι δυνάμεις του ΕΜΣ κήρυξαν ανακωχή ώστε να μπορέσουν να διαφύγουν από την πόλη και οι υπόλοιποι κάτοικοι. Ανθρωπιστικές οργανώσεις υπολογίζουν ωστόσο ότι μερικές χιλιάδες άμαχοι βρίσκονται ακόμα εντός της πόλης είτε επειδή αδυνατούν είτε διότι δεν επιθυμούν να την εγκαταλείψουν.

Στο νότο περισσότεροι από 1.200 πρόσφυγες έχουν καταφύγει στο Τσαντ. Σε σημερινή του δήλωση, ο επικεφαλής των καθολικών της Λιβύης, Τζιοβάνι Ινοσέντσο Μαρτινέλι, κάλεσε τους Ευρωπαίους να υποδεχτούν στις χώρες τους χιλιάδες Λίβυους πολίτες που έχουν τραυματιστεί για να νοσηλευτούν στα νοσοκομεία τους.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή