Με καταλήψεις υπουργείων απαντούν οι εργαζόμενοι

Κινητοποιήσεις κατά της εργασιακής εφεδρείας
Τρίτη, 04 Οκτωβρίου 2011 08:45
UPD:17:04

Σε καταλήψεις υπουργείων προχωρούν από το πρωί μέλη της ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στις εξαγγελίες της κυβέρνησης για την εργασιακή εφεδρεία. Απεργία αύριο σε δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα.

A- A A+

Σε καταλήψεις υπουργείων και δημοσίων υπηρεσιών προχωρούν από το πρωί εργαζόμενοι, αντιδρώντας στις εξαγγελίες της κυβέρνησης για την εργασιακή εφεδρεία.

Υπό κατάληψη τελούν τα υπουργεία Ανάπτυξης, Αγροτικής Ανάπτυξης, Οικονομικών, Εμπορίου, Υποδομών, Υγείας και Παιδείας, το πρώην κτήριο του υπουργείου Τουρισμού, όπου στεγάζονται και υπηρεσίες του Υπουργείου Τουρισμού, και οι τεχνικές υπηρεσίες του ΙΚΑ.

Με το σύνθημα «να δώσουμε τη μάχη της αξιοπρέπειας κατά των συγχωνεύσεων και των εφεδρειών», αρχαιολόγοι και υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, πραγματοποιούν από το πρωί κατάληψη στο κτίριο του ΥΠΠΟΤ στην οδό Μπουμπουλίνας.

Κατάληψη πραγματοποιείται επίσης στο αμαξοστάσιο του δήμου Αθηναίων, ενώ συγκεντρώσεις γιατρών και νοσοκομειακών γίνονται έξω από νοσοκομεία.

Παράλληλα, μέλη του ΠΑΜΕ έχουν καταλάβει το γραφείο του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργου Κουτρουμάνη, απαιτώντας συνάντηση με τον Υπουργό, ενώ περίπου 50 διαδηλωτές έχουν αποκλείσει την είσοδο του Υπουργείου Εργασίας στην οδό Σταδίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή τους, σε λίγη ώρα θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου στο γραφείο του υπουργού.

Οι κινητοποιήσεις αναμένεται να συνεχιστούν με καταλήψεις και σε άλλα υπουργεία, ενώ οι αποφάσεις λαμβάνονται κατά περίπτωση από τους συλλόγους των εργαζομένων.

Η ΑΔΕΔΥ ανακοίνωσε χθες ότι θα υπάρξουν συνδυασμένες κινήσεις με τη ΓΣΕΕ και με τις Ομοσπονδίες - μέλη της και Σωματεία στις ΔΕΚΟ, στους Οργανισμούς και στους φορείς που συγχωνεύονται ή καταργούνται για συντονισμένες κινήσεις αντίδρασης έναντι της εργασιακής εφεδρείας.

Για αύριο Τετάρτη ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ έχουν από κοινού εξαγγείλει 24ωρη απεργία στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Στην απεργία συμμετέχουν οι νοσοκομειακοί γιατροί και το προσωπικό των νοσοκομείων και οι εργαζόμενοι στα λιμάνια. Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν αύριο τα τρένα του ΟΣΕ και οι συρμοί του Προαστιακού, ενώ θα απεργήσουν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Κλειστά θα παραμείνουν τα ασφαλιστικά Ταμεία και οι εφορίες, ενώ θα απέχουν από τα καθήκοντά τους οι δικηγόροι της Αθήνας και του Πειραιά.

Οι κινητοποιήσεις θα κορυφωθούν στις 19 Οκτωβρίου με την γενική πανεργατική απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή