Η ατζέντα της ημέρας - απεργιακό δελτίο

Τρίτη, 04 Οκτωβρίου 2011 09:39
A- A A+

Απεργίες - συγκεντρώσεις:

- Συνέχεια των καταλήψεων των εργαζομένων στου Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σε γκαράζ των δήμων και ΧΥΤΑ, αντιδρώντας στο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας.

- 24ωρη απεργία των εργαζομένων στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος», ζητώντας από την εργοδοσία να ανακαλέσει την απόλυση 16 εργαζομένων.

- Έναρξη της 48ωρης των εξωτερικών φρουρών των κέντρων κράτησης όλης της χώρας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση της περικοπής των προϋπολογισμών.

- Εκτός κυκλοφορίας η αθλητική εφημερίδα «Φίλαθλος», λόγω μαζικής επίσχεσης εργασίας.

- 4ωρη στάση εργασίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Ερευνητικά Κέντρα-Ιδρύματα (Δημοσίου Δικαίου) και των Συλλόγων Εργαζομένων σε Ερευνητικά Κέντρα, από τις 11:00 π.μ. ως το τέλος του ωραρίου, και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, στις 12:00.

- Τροποποιήσεις στις ώρες αναχώρησης των πτήσεων της Aegean Airlines, λόγω της 24ωρης απεργίας που εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, καθώς και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας και ξεκινά την Τετάρτη στις 00:00.

Υπόλοιπη επικαιρότητα:

- 10.00 Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, στην Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

- 13.00 Συνάντηση του Πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου με τους βουλευτές δυτικής Μακεδονίας και ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του κινήματος, στο γραφείο του στη Βουλή.

- 13.00 Συνέντευξη Τύπου του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, στο υπουργείο Οικονομικών.

- 17.00 Συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου οι βουλευτές-μέλη του να ενημερωθούν από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου για το νομοσχέδιο «Εθελοντισμός στο Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή και στο Πυροσβεστικό Σώμα και άλλες διατάξεις».

- Η απολογία στον 3ο ειδικό ανακριτή, του φερόμενου ως πρωταγωνιστή της υπεξαίρεσης που αποκαλύφθηκε στα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης.

- Προσκόμιση της δήλωσης ικανοποίησης από την Proton Bank στον εισαγγελέα, για την καταβολή του ποσού των 51 εκατομμυρίων ευρώ από τον επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, προκειμένου να πετύχει εξάλειψη του αξιόποινου.

- Παρουσίαση του νέου μοντέλου iPhone της Apple. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το iPhone 5 θα είναι πιο λεπτό και θα έχει ελαφρώς μεγαλύτερη οθόνη, με επεξεργαστή A5 και κάμερα 8 MP.

- Έναρξη του πρωταθλήματος της Α1 πόλο των ανδρών, με τη διεξαγωγή τριών αγώνων.

- 20.00 Εγκαίνια της έκθεσης «Συναντήσεις: Εκλεκτικές Συγγένειες με την τέχνη του Φαίδωνα Αναστασιάδη» στο Πολιτιστικό του Κέντρο «Μελίνα», υπό τη διοργάνωση του Πολιτισμικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων\.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή