Η Χάρις Αλεξίου στο σινεμά του Νίνο Ρότα

Τετάρτη, 05 Οκτωβρίου 2011 14:08

Την Χαρούλα Αλεξίου μαζί με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ θα απολαύσει το κοινό για έξι μόνο παραστάσεις στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», σε ένα αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Ιταλού συνθέτη Νίνο Ρότα.

A- A A+

Την Χαρούλα Αλεξίου μαζί με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το κοινό για έξι μόνο παραστάσεις σε ένα μεγάλο αφιέρωμα στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», που διοργανώνεται με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Ιταλού συνθέτη Νίνο Ρότα.

Στις παραστάσεις αυτές, που είναι προγραμματισμένες για τις 7, 8, 9 και 14, 15, 16 Οκτωβρίου, η Χάρις Αλεξίου, συνοδευόμενη από την εξηκονταμελή Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του Ανδρέα Πυλαρινού, θα ερμηνεύσει στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» μια σειρά από τραγούδια αλλά και μουσικά θέματα που φέρουν τη μουσική υπογραφή του Νίνο Ρότα.

Μεταξύ άλλων, θα ακουστούν μελωδίες από ταινίες των Φεντερίκο Φελίνι, Φράνκο Τζεφιρέλι, Φράνσις Φορντ Κόπολα, Λίνα Βερτμίλερ, Λουκίνο Βισκόντι, όπως: «Dolce Vita», «La Strada», «Νύχτες της Καμπίρια», «81/2», «Amarcord», «Λευκός Σεΐχης», «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», «Noνός» και «Νονός 2», «Μια ιστορία έρωτος και αναρχίας», «Ο Ρόκο και τα αδέλφια του», «Ο Γατόπαρδος» και άλλες.

Έχοντας βασική πηγή έμπνευσης την ιταλική λαϊκή μουσική, ο Νίνο Ρότα επένδυσε μουσικά μια μεγάλη σειρά ταινιών των πιο καταξιωμένων σκηνοθετών, ενώ συνεργάστηκε και σχεδόν ταυτίστηκε με τον Φεντερίκο Φελίνι, φτάνοντας μέχρι το Χόλιγουντ, για να κατακτήσει την παγκόσμια καταξίωση του Όσκαρ με το «Νονό 2» το 1975.

«ΘΕΑΤΡΟΝ», Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος, Αίθουσα «Αντιγόνη», τηλ. 212-2540300

Ώρα έναρξης: 21.00

Προτεινόμενα για εσάς