Κ. Χατζηδάκης: Με καθυστέρηση και παραλείψεις ξεκινάει το ΕΤΕAΝ

Τετάρτη, 05 Οκτωβρίου 2011 16:28
UPD:17:16
A- A A+

Με μεγάλη καθυστέρηση και καλύπτοντας πολύ λίγες επιχειρήσεις ξεκινάει το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ) που ανακοίνωσε εχθές η κυβέρνηση, δήλωσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας της ΝΔ βουλευτής Β΄ Αθηνών Κωστής Χατζηδάκης.

O τομεάρχης Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας της ΝΔ βουλευτής Β΄ Αθηνών Κωστής Χατζηδάκης.

«Όσο και αν κάθε πρόγραμμα για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι κατ’ αρχήν θετικό, δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε ότι το πρόγραμμα του ΕΤΕΑΝ, που ανακοινώθηκε χθες, ξεκινάει με μεγάλη καθυστέρηση και καλύπτει πολύ λίγες επιχειρήσεις σε σχέση με το μείζον πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζει η αγορά», δηλώνει χαρακτηριστικά ο Κ. Χατζηδάκης.

Ο βουλευτής Β' Αθηνών επισημαίνει επίσης ότι δεν γίνεται καμία αναφορά στις εξασφαλίσεις που μπορεί να ζητήσουν οι τράπεζες, σημειώνοντας ότι στην αρχική προκήρυξη του διαγωνισμού για την επιλογή των χρηματοπιστωτικών φορέων αναφερόταν ένα ποσοστό εξασφαλίσεων που έφτανε το 130% του δανείου. «To ζήτημα αυτό είναι σημαντικότερο για τις μικρές επιχειρήσεις και ειδικά τις νεοϊδρυόμενες, οι οποίες εκ των πραγμάτων έχουν μικρότερη πιστοληπτική ικανότητα και δυσκολεύονται να δώσουν εξασφαλίσεις», υποστηρίζει στην ανακοίνωσή του ο Κ. Χατζηδάκης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή