Ομπάμα: Φόρος τιμής στους στρατιώτες που πολέμησαν στο Αφγανιστάν

«Πιο κοντά από ποτέ στο να νικήσουμε την Αλ Κάιντα»
Παρασκευή, 07 Οκτωβρίου 2011 19:14
A- A A+

Φόρο τιμής στη «θυσία» των στρατιωτών που πολέμησαν στο Αφγανιστάν από την έναρξη του πολέμου πριν από δέκα χρόνια απέτισε σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

«Πριν από δέκα χρόνια σαν σήμερα, σε απάντηση στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, η χώρα μας μπήκε στον πόλεμο εναντίον της Αλ Κάιντα και των προστατών της Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν», υπενθύμισε ο Ομπάμα σε ανακοίνωση του, κάνοντας λόγο για μια «δεκαετία θυσίας» που έχει στοιχίσει τη ζωή σε «περίπου 1.800 αμερικανούς πατριώτες».

«Τιμούμε τη μνήμη των περίπου 1.800 αμερικανών πατριωτών, και πολλών εταίρων της διεθνούς συμμαχίας και Αφγανών που θυσιάστηκαν στο Αφγανιστάν για την κοινή ασφάλεια και την ελευθερία μας», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι μετά από μια δύσκολη δεκαετία, οι ΗΠΑ θέτουν τέλος «στους πολέμους του σήμερα (Αφγανιστάν και Ιράκ) από θέση ισχύος».

Επισήμανε ακόμη ότι «είμαστε πιο κοντά από ποτέ στο να νικήσουμε την Αλ Κάιντα και το φονικό δίκτυο της» μετά την εξολόθρευση του επικεφαλής της Οσάμα Μπιν Λάντεν.

«Κάναμε τους Ταλιμπάν να βγουν από τα κύρια οχυρά τους, οι αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας ενισχύονται και οι Αφγανοί έχουν νέες ευκαιρίες για να καθορίσουν το μέλλον τους», ανέφερε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή