Σάντος: Να συγκεντρωθούμε στη Γεωργία

Σάββατο, 08 Οκτωβρίου 2011 01:19
A- A A+

Την χαρά του για την πολύ μεγάλη νίκη της Εθνική προσπαθούσε να κρύψει με κάθε τρόπο ο Φερνάντο Σάντος μετά το τέλος του παιχνιδιού με την Κροατία.

Ο Πορτογάλος ομοσπονδιακός τεχνικός ήταν εμφανώς ενθουσιασμένος για το γεγονός πως το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα βρίσκεται με το ένα πόδι στα τελικά του Euro 2012, όμως δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να δείξει ότι υποτιμά το τελευταίο παιχνίδι των προκριματικών με τη Γεωργία.

Φ. Σάντος: Να συγκεντρωθούμε στη Γεωργία

Φ. Σάντος: Να συγκεντρωθούμε στη Γεωργία

«Ήταν μια πάρα πολύ σημαντική νίκη γιατί είχαμε μια πολύ κρίσιμη δυάδα αγώνων, που για να είναι και οι δυο τελικοί θα έπρεπε να κερδίσουμε αυτό το ματς. Είναι πολύ σημαντικό που τώρα κρατάμε την τύχη στα πόδια μας», τόνισε στην αρχική του τοποθέτηση.

Στη συνέχεια θέλησε να δώσει τη δικιά του εικόνα για το πως εξελίχθηκε το παιχνίδι.

«Μπήκαμε από την αρχή δυνατά και θέλαμε να πιέσουμε την Κροατία ψηλά για να μην την αφήσουμε να μας κλείσει. Για κάποιους λόγους όμως, χάσαμε τον έλεγχο. Η Κροατία είχε μια φλύαρη κατοχή. Ένας από τους λόγους που δεν τα πήγαμε καλά στο πρώτο ημίχρονο ήταν ο υπερβολικός ενθουσιασμούς που είχε μετατραπεί σε υπερβολικό άγχος», εξήγησε ο Σάντος.

«Αυτό το ματς θα το κερδίζαμε μόνο αν εκτός από το άγχος είχαμε και το μυαλό για να παίξουμε το ποδόσφαιρό μας. Ευτυχώς αυτό το μήνυμα οι ποδοσφαιριστές το κατάλαβαν πολύ καλά».

Ερωτηθείς τέλος για το κατά πόσο ο ενθουσιασμός για τη νίκη μπορεί να αποπροσανατολίσει την Εθνική στο ματς της Τιφλίδας, είπε: «Η χαρά των οπαδών δεν μας αγγίζει. Σίγουρα είμαστε πολύ χαρούμενοι και γιορτάζουμε αυτή τη στιγμή, αλλά το πρώτο πράγμα που κάναμε στα αποδυτήρια ήταν να ρίξουμε τους τόνους γιατί τίποτα δεν έχει τελειώσει. Το σημαντικό είναι να συγκεντρωθούμε στο παιχνίδι με την Γεωργία».

Απογοητευμένος εμφανίστηκε από την πλευρά του ο ομοσπονδιακός τεχνικός των Κροατών, Σλάβεν Μπίλιτς.

«Το περιμέναμε έτσι το παιχνίδι της Ελλάδας. Το περιμέναμε ότι θα έπαιζαν κυρίως με αντεπιθέσεις. Τις αντεπιθέσεις τις αντιμετωπίζαμε με σχετική ευκολία και τα κόρνερ τα περιορίσαμε αρκετά, αλλά και πάλι οι αντίπαλοί μας κατάφεραν να βάλουν γκολ και να πάρουν το παιχνίδι.

Επειδή ξέραμε ότι θα παίξουν έτσι, εμείς ξεκινήσαμε επιθετικά και είχαμε την πρωτοβουλία, αλλά στο τέλος δεν τα καταφέραμε και εν τέλει η νίκη της Ελλάδας ήταν δίκαιη».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις