Αισθητή η αλλαγή του καιρού

Σάββατο, 08 Οκτωβρίου 2011 07:19
UPD:09/10/2011 00:23
A- A A+

Αισθητή ήταν από το βράδυ του Σαββάτου η αλλαγή του καιρού όπως προέβλεπαν οι μετεωρολόγοι. Βροχές πλήττουν άρχισαν να πλήττουν κυρίως τη δυτική Ελλάδα, ενώ ισχυροί άνεμοι έπνεαν στα πελάγη, με αποτέλεσμα να μην εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων από και προς την Κρήτη. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, θυελλώδεις άνεμοι και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού την Κυριακή και τη Δευτέρα σε όλη τη χώρα.

Κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές και χιόνια στις ορεινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας αναμένονται την Κυριακή, ενώ τη Δευτέρα τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα περιοριστούν σταδιακά στα ανατολικά και νότια και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Στην Αττική, έντονες βροχές και καταιγίδες αναμένεται να σημειωθούν την Κυριακή κυρίως τις πρωινές ώρες.

Την Κυριακή οι νοτίων διευθύνσεων άνεμοι 7 έως 9 μποφόρ στο Αιγαίο θα στραφούν βαθμιαία από τα δυτικά και βόρεια σε βορείους με την ιδία ένταση. Εξασθένηση των ανέμων αναμένεται από το απόγευμα της Δευτέρας.

Σημαντική θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας, έως 11 βαθμούς, η οποία θα αρχίσει να γίνεται αισθητή την Κυριακή από τα δυτικά και βόρεια και τη Δευτέρα και στις υπόλοιπες περιοχές.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή