Συρία: Ένας νεκρός από πυρά σε κηδεία στελέχους της αντιπολίτευσης

Σάββατο, 08 Οκτωβρίου 2011 14:02
REUTERS

A- A A+

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και πολλοί τραυματίστηκαν όταν οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ κατά των ατόμων που συμμετείχαν στην κηδεία του Κούρδου Μεσάαλ Τάμο, ηγετικού στελέχους της αντιπολίτευσης στη Συρία, ο οποίος δολοφονήθηκε χθες, ανακοίνωσε η οργάνωση των ακτιβιστών Επιτροπές Τοπικού Συντονισμού (LCC).

Λίγο νωρίτερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είχε ανακοινώσει ότι περισσότεροι από 50.000 διαδηλωτές παρίστανται σήμερα στην κηδεία του Τάμο.

«Η κηδεία του Μεσάαλ Τάμο μετατράπηκε σε διαδήλωση 50.000 ανθρώπων που ζητούν την πτώση του καθεστώτος» του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, προσέθετε το Παρατηρητήριο στην ανακοίνωσή του.

Ο 53χρονος Μεσάαλ Τάμο, μέλος του Συριακού Εθνικού Συμβουλίου (CNS), κύριου συνασπισμού της συριακής αντιπολίτευσης, δολοφονήθηκε χθες από αγνώστους που επέβαιναν σε αυτοκίνητο, καθώς βρισκόταν μπροστά από το σπίτι ενός φίλου του στο Καμισλί, σύμφωνα με ακτιβιστές.

Από την επίθεση αυτή τραυματίστηκε σοβαρά ο γιος του αλλά και η Ζαχίντα Ρασκίλου, μία συνάδελφός του στο κόμμα «Ρεύμα του Μέλλοντος» που έχει ιδρύσει ο Τάμο, σύμφωνα με το OSDH.

Παράλληλα η διεύθυνση της αστυνομίας της Βιέννης ανακοίνωσε σήμερα ότι 11 Σύροι αντιπολιτευόμενοι συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας που πέρασε στην αυστριακή πρωτεύουσα αφού κατάφεραν να εισέλθουν στην πρεσβεία της Συρίας στην Αυστρία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή