Πρόγνωση καιρού

Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2002 07:01
UPD:07:59
A- A A+

Εκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Οι ισχυρές βροχές και οι καταιγίδες που εκδηλώνονται στο Ιόνιο, την Ηπειρο και τη Δυτική Στερεά, θα συνεχιστούν και το επόμενο δεωδεκάωρο. Προβλέπεται να επηρεάσουν την Πελοπόννησο, τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία, τη Θράκη, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, το Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο.

Ειδικότερα, στην Αττική, προβλέπονται κατά διαστήματα ισχυρές βροχές και καταιγίδες, μέχρι και τις απογευματινές ώρες.

Αργά το απόγευμα, τα καιρικά φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στις βορειότερες περιοχές της χώρας.

Γενική πρόγνωση

Νεφώσεις, με βροχές και παροδικές καταιγίδες, προβλέπει για σήμερα σε όλη τη χώρα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Τα φαινόμενα στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το Βόρειο Αιγαίο θα είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι και στο Αιγαίο τοπικά ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 16 έως 24 βαθμούς, στα δυτικά από 18 έως 27 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στη Βόρεια Κρήτη οι μέγιστες τιμές θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς υψηλότερες.

Για αύριο Πέμπτη, στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, καθώς και στα νήσια του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα βροχών μικρής διάρκειας κυρίως το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και νότια δυτικοί βορειοδυτικοί μέτριοι και τοπικά ισχυροί και στην υπόλοιπη χώρα νότιοι ασθενείς μέχρι μέτριοι, στρεφόμενοι σε δυτικούς ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Στην Αττική σήμερα, προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και παροδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, προβλέπονται νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές και παροδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή