Σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων εγκαινιάζει η Σόφια

Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2011 15:37

A- A A+

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα λειτουργήσουν στη Σόφια οι πρώτοι σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας, Ενέργειας και Τουρισμού της Βουλγαρίας, Τράιτσο Τράικοφ, κατά την απονομή των βραβείων σε μαθητικό διαγωνισμό σχεδιασμού ηλεκτρικών οχημάτων.

«Η Βουλγαρία θέλει να αποκτήσει έρεισμα στη συγκεκριμένη βιομηχανία- εάν όχι στην κατασκευή ή συναρμολόγηση ηλεκτρικών αυτοκινήτων, τουλάχιστον στην κατασκευή τμημάτων αυτών», σημείωσε ο κ. Τράικοφ, με την κυβέρνηση να προωθεί μέτρα για την ανάπτυξη βιομηχανιών που σχετίζονται με την κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων.

Η εκτελεστική διευθύντρια της εταιρείας «Full Charger Bulgaria», στην οποία έχει ανατεθεί το έργο, δήλωσε ότι η κατασκευή των σταθμών θα ξεκινήσει από το κεντρικό τμήμα της Σόφιας και στη συνέχεια θα επεκταθεί κι εκτός αυτής. Οι συγκεκριμένοι σταθμοί θα τοποθετηθούν δίπλα σε μεγάλα σούπερ μάρκετ ή χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων προκειμένου να εξυπηρετούνται, κατά κύριο λόγο, οχήματα που κινούνται αποκλειστικά εντός του αστικού ιστού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή