Η ΕΕ χαιρέτισε τη δημιουργία του Συριακού Εθνικού Συμβουλίου

Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2011 17:50
UPD:17:57
A- A A+

Οι Υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ χαιρέτισαν σήμερα τη δημιουργία του Συριακού Εθνικού Συμβουλίου από την αντιπολίτευση της Συρίας ως «θετικό βήμα προς τα εμπρός» και κάλεσαν τις άλλες χώρες να πράξουν το ίδιο, χωρίς ωστόσο να προχωρήσουν σε επίσημη αναγνώριση του συμβουλίου.

Η Δαμασκός προειδοποίησε την Κυριακή ότι θα λάβει «σκληρά μέτρα» έναντι οιουδήποτε κράτους το οποίο θα αναγνωρίσει επίσημα το συμβούλιο.

Παρόλο που κάποιοι από τους δυτικούς επικριτές του Συμβουλίου, όπως οι ΗΠΑ και η Γαλλία, έχουν χαιρετίσει τη δημιουργία του συμβουλίου, δεν το έχουν αναγνωρίσει διπλωματικά, όπως έκαναν με το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο της Λιβύης που ανέτρεψε το Μουάμαρ Καντάφι.

«Νομίζω ότι πρέπει να μάθουμε κάποια πράγματα ακόμα», είπε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Αστον πριν την έναρξη της συνεδρίασης των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ. «Πρέπει να μάθουμε κι άλλα και να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε», πρόσθεσε.

«Νομίζω ότι έχουμε υπάρξει συνεπείς ως προς το ότι θέλουμε σημαντικές αλλαγές στη Συρία. Ο αριθμός των ανθρώπων που σκοτώθηκαν εκεί είναι τρομερός. Η προσέγγιση της καταστολής που εξακολουθεί να ακολουθεί η κυβέρνηση είναι απεχθής. Εργαζόμαστε σε στενή συνεργασία με τους εταίρους μας στο Συμβούλιο Ασφαλείας και με την Τουρκία για να ασκήσουμε πίεση», είπε η Αστον.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή