Αντιπαράθεση υπ. Υποδομών - ΟΣΥΠΑ

Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2011 20:53
UPD:20:56
A- A A+

Την αντίδραση του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων προκάλεσε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, με την οποία η διοίκηση της ΟΣΥΠΑ ζητούσε την απομάκρυνση του υπουργού. Γ. Ραγκούση, με αιχμή το καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας και το ενιαίο μισθολόγιο.

Η Ομοσπονδία σημείωνε μεταξύ άλλων ότι το καλοκαίρι δεν έθεσε θέμα κινητοποιήσεων, προκειμένου να μην πληγεί ο τουρισμός και ότι επιχείρησε να ενημερώσει τον αρμόδιο υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για το δίκαιο των αιτημάτων της, χωρίς ωστόσο να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα.

Διερωτάτο επίσης εάν ενημέρωσε ο κ. Ραγκούσης το Υπουργικό Συμβούλιο ότι το μισθολογικό κόστος της ΥΠΑ δεν επιβαρύνει τον Προϋπολογισμό, γιατί το 65% της τακτικής μισθοδοσίας και των εκτάκτων αμοιβών, καθώς και το 100% των επιδομάτων καταβάλλονται από το EUROCONTROL, δηλαδή τις αεροπορικές εταιρείες που χρησιμοποιούν τον ελληνικό εναέριο χώρο. Παράλληλα απηύθυνε προς τον υπουργό το ερώτημα αν ενημέρωσε την κυβέρνηση ότι με το νέο μισθολόγιο, θα ελαττώσει τα έσοδα της ΥΠΑ κατά 400 εκατ. ευρώ την επόμενη τριετία.

Ανακοίνωνε τέλος ότι «θα υποβάλει μηνυτήρια αναφορά στον αρμόδιο εισαγγελέα για τις ευθύνες του υπουργού, σχετικά με την ασφάλεια των πτήσεων, καθώς και για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρξει στο χώρο των αερομεταφορών».

«Μόνο ερωτηματικά για τις σκοπιμότητες προκαλεί η προσπάθεια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας που επιχειρείται στην ανακοίνωση του Προέδρου της ΟΣΥΠΑ», απάντησε με σχετική του ανακοίνωση το υπουργείο Υποδομών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, προ λίγων ημερών με πρωτοβουλία του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων πραγματοποιήθηκε συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών με την συνδικαλιστική εκπροσώπηση των εργαζομένων στην ΥΠΑ, παρουσία της διοικήτριας της ΥΠΑ.

Στην συνάντηση αυτή οι εκπρόσωποι των εργαζομένων είχαν την ευκαιρία να εκθέσουν αναλυτικά τα στοιχεία που συνθέτουν το μισθολογικό τους καθεστώς, επισημαίνει το υπουργείο.

«Ακόμα πιο ακατανόητη», πρόστίθεται στην ανακοίνωση, «γίνεται η ανακοίνωση του Προέδρου της ΟΣΥΠΑ δεδομένου ότι μόλις χθες από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου, κ. Αρ. Μπουρδάρα, ειδοποιήθηκαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ότι εντός της εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντησή τους με το Υπουργείο Οικονομικών».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή