«Φουντώνει» το απεργιακό μέτωπο

Σε απεργία διαρκείας οι εργαζόμενοι στα διυλιστήρια
Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2011 07:20
UPD:08:56

Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις των συνδικάτων ενάντια στα μέτρα που προβλέπει το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών με αιχμή τις εργασιακές σχέσεις. Σε κοινή συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ προανήγγειλαν ότι οι κινητοποιήσεις θα ενταθούν με διάφορους τρόπους.

A- A A+

Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις των συνδικάτων ενάντια στα μέτρα που προβλέπει το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών με αιχμή τις εργασιακές σχέσεις.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ προανήγγειλαν ότι οι κινητοποιήσεις θα ενταθούν με διάφορους τρόπους.

«Οι μόνοι χαμένοι αγώνες είναι αυτοί που δεν έγιναν», τόνισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, κάνοντας λόγο για «εκθεμελίωση των βασικών εργασιακών θεσμών που κατοχυρώνονται από το Σύνταγμα και τις Διεθνείς Συμβάσεις» http://www.naftemporiki.gr/news/story.asp?id=2071699&preview=on .

Γ. Παναγόπουλος: Εχουν κουρέψει «γουλί» τις αμοιβές των εργαζομένων

Γ. Παναγόπουλος: Εχουν κουρέψει «γουλί» τις αμοιβές των εργαζομένων.

Σε απεργία διαρκείας προχωρά από σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Πετρελαιοειδή, Διυλιστήρια και Χημική Βιομηχανία (ΠΟΕΠΔΧΒ).

«Το σχέδιο νόμου που μας παραχωρεί, σαν να είμαστε αντικείμενα, στα αφεντικά της κυβέρνηση, πρέπει να αποσυρθεί. Αν δεν το καταλαβαίνει η κυβέρνηση, ας αποσυρθεί αυτή», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΠΔΧΒ και δηλώνει ότι σε συνεργασία με τα σωματεία του κλάδου, αποφάσισε να ξεκινήσει ανένδοτο αγώνα.

Στάση εργασίας από τις 11.30 έως τη λήξη του ωραρίου θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση. Έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στην Πλατεία Καραϊσκάκη και πορεία προς τη Βουλή. Οι εργαζόμενοι στους δήμους συνεχίζουν τις γενικευμένες καταλήψεις δημοτικών κτηρίων, γκαράζ, δημαρχείων και των Χ.Υ.Τ.Α. όλης της χώρας.

Στο συλλαλητήριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ θα συμμετάσχουν και οι καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Η ΟΛΜΕ έχει κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας, 11 πμ - 2 μμ για την πρωινή βάρδια και 2 μμ - 5 μμ για την απογευματινή βάρδια.

Στάση εργασίας τις ίδιες ώρες θα πραγματοποιήσουν οι εκπαιδευτικοί και την Πέμπτη, προκειμένου να συμμετάσχουν σε νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, που έχει προγραμματιστεί για τη 1 μμ στα Προπύλαια.

Την Πέμπτη σε στάση εργασίας 11 πμ-3 μμ προχωρά και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.), η οποία θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στις 11.30 πμ στο υπουργείο Υγείας και πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών.

Νέες συνεδριάσεις για τον καθορισμό της περαιτέρω στάσης τους θα πραγματοποιήσουν σήμερα οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες της Αττικής.

Με κλιμακούμενες κινητοποιήσεις προειδοποιεί η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ) http://www.naftemporiki.gr/news/story.asp?id=2071749&preview=on .

Δυναμικές κινητοποιήσεις προαναγγέλλουν και οι εργαζόμενοι στα λιμάνια. Οι διοικήσεις της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας και της Ενωσης Λιμενεργατών ΟΛΠ συνεδριάζουν σήμερα προκειμένου να καθορίσουν τη μορφή των κινητοποιήσεων τους.

Απεργούν σήμερα και αύριο οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, ενώ για την Τρίτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή έχουν προγραμματίσει στάσεις εργασίας.

Και η Π.Ο.Ε.-Υ.ΕΘ.Α. αποφάσισε στάση εργασίας την Παρασκευή από 7 πμ - 10 πμ και συγκέντρωση στην κεντρική πύλη του υπουργείου Εθνικής Αμυνας.

Πενθήμερη αποχή από 13 έως και 19 Οκτωβρίου προειδοποιούν ότι θα πραγματοποιήσουν από την Πέμπτη και οι δικηγόροι όλης της χώρας εάν δεν υπάρξει δέσμευση του υπουργείου Δικαιοσύνης, πως δεν θα μεταφερθεί δικαστική ύλη στους συμβολαιογράφους.

Πανϋπαλληλικό συλλαλητήριο έχει Σάββατο έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο στις 11 πμ στο Σύνταγμα.

Κλειστές θα παραμείνουν, την επόμενη εβδομάδα, οι εφορίες και τα τελωνεία λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων που έχουν εξαγγείλει οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών.

Οι εργαζόμενοι στις ΔΟΥ έχουν προγραμματίσει δύο κυλιόμενες 48ωρες απεργίες από τις 17 έως και τις 20 Οκτωβρίου, ενώ οι Τελωνειακοί θα πραγματοποιήσουν τρεις κυλιόμενες 48ωρες απεργίες από τις 18 έως και τις 23/10.

Σαρανταοκτάωρη απεργία στις 18 και 19 Οκτωβρίου αποφάσισε η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ.

Οι κινητοποιήσεις θα κορυφωθούν με την γενική πανεργατική απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή