Ψήφιση του πολυνομοσχεδίου πριν από τις 23/10 θέλει η κυβέρνηση

Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2011 14:21
UPD:16:09
A- A A+

Την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου για τα εργασιακά πριν από τη σύνοδο κορυφής της 23ης Οκτωβρίου θα επιδιώξει η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος ενημέρωσε τους βουλευτές των ΚΤΕ Εσωτερικών και Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, ότι θα υπάρξει συνεννόηση με τα κοινοβουλευτικά κόμματα και τον πρόεδρο της Βουλής, ώστε το πολυνομοσχέδιο να ψηφιστεί πριν τις 23 Οκτωβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι η σύνοδος κορυφής της 23ης Οκτωβρίου είχε αρχικά προγραμματιστεί για τις 17 του μηνός, ωστόσο αναβλήθηκε, προκειμένου να δοθεί περισσότερος χρόνος για να αποφασισθεί μια συνολική στρατηγική για την κρίση χρέους στην ευρωζώνη, αλλά και να έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση της εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος από την τρόικα.

Το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα «ακανθώδη» ζητήματα της εργασιακής εφεδρείας και του ενιαίου μισθολογίου-βαθμολογίου, αλλά και τις νέες συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις.

Ζητούμενο κατά τη σημερινή κοινή συνεδρίαση είναι ο κ. Βενιζέλος να αποσπάσει τη στήριξη των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος, δεδομένων των ενστάσεων που εκφράζονται ήδη για την σκληρότητα των μέτρων.

Tην εκτίμηση ότι παρά τις όποιες διαφωνίες, τελικά δεν θα υπάρξουν διαρροές στο ΠΑΣΟΚ κατά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, διατύπωσε ο βουλευτής Δημήτρης Κρεμαστινός, μιλώντας στο ρ/σ ΒΗΜΑ.

Οπως είπε, «η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ έχει δύο λύσεις. Να ανατρέψει την κυβέρνηση -γεγονός που δεν της έχει δώσει κανένας την εντολή και δεν πρόκειται ή να πιέσει όσο μπορεί, με όλους τους τρόπους, ώστε να αποτελέσει μια δύναμη πιέσεως για να κινηθεί σε σωστότερους δρόμους η κυβέρνηση».

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή