ΗΠΑ: Συλλήψεις δεκάδων διαδηλωτών στη Βοστόνη

Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2011 16:43
UPD:20:27
REUTERS/ADAM HUNGER

A- A A+

Ειδικές μονάδες της αστυνομίας για την καταστολή ταραχών συνέλαβαν περίπου 100 ανθρώπους τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στη Βοστόνη διαλύοντας μια διαδήλωση του κινήματος «Καταλάβετε τη Βοστόνη» (Occupy Boston) που αποτελεί επέκταση του κινήματος κατά της Γουόλ Στριτ (Occupy Wall Street), σύμφωνα με διαδηλωτές.

Περίπου 200 αστυνομικοί με εξάρτυση για την καταστολή ταραχών περικύκλωσαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα μια πλατεία της Βοστόνης, που είχαν καταλάβει οι διαδηλωτές εμπνεόμενοι από το κίνημα «Καταλάβατε την Γουόλ Στριτ», και τους ζήτησαν να διαλυθούν. Όταν οι διαδηλωτές αρνήθηκαν, τους έσυραν στο έδαφος, πριν τους περάσουν χειροπέδες και τους απομακρύνουν, αναφέρει ανακοίνωση των διαδηλωτών.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Βοστόνης Έντι Κρίσπιν δήλωσε ότι οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες κατηγορούνται για παράνομη συγκέντρωση. «Όλοι όσοι συνελήφθησαν το επέλεξαν» πρόσθεσε, υποστηρίζοντας ότι η αστυνομία τους είχε καλέσει να διαλυθούν ησύχως.

Νωρίτερα, εκατοντάδες διαδηλωτές συμμετείχαν σε μία από τις μεγαλύτερες πορείες που έχει πραγματοποιήσει το κίνημα στη Βοστόνη.

Οι διαδηλώσεις του κινήματος διαμαρτυρίας για τις εντεινόμενες κοινωνικές ανισότητες στις ΗΠΑ έχουν πολλαπλασιαστεί εδώ και τρεις εβδομάδες σ' όλη τη χώρα, με τους διαδηλωτές να καταγγέλλουν την απληστία των επιχειρηματικών και χρηματοοικονομικών κύκλων, καθώς και τη διάσωση των τραπεζών το 2008 την ώρα που ο μέσος Αμερικανός υποφέρει από την υψηλή ανεργία και την εργασιακή ανασφάλεια.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή