Σλοβακία: Στήριξη του EFSF με αντάλλαγμα εκλογές υπόσχεται η αντιπολίτευση

Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2011 00:53

Ο ηγέτης του αντιπολιτευόμενου σοσιαλδημοκρατικού κόμματος Smer, Ρόμπερτ Φίκο, δήλωσε μετά την ψηφοφορία ότι εναπόκειται στα τέσσερα κόμματα του κυβερνώντος συνασπισμού που κατέρρευσε να προσεγγίσουν το κόμμα του με προτάσεις για το πώς θα επικυρωθεί η διεύρυνση του ΕΤΧΣ.

A- A A+

Ετοιμο να υποστηρίξει την ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας με αντάλλαγμα τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών δήλωσε το αντιπολιτευόμενο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα Smer-SD της Σλοβακίας, λίγο μετά την απόρριψη της διεύρυνσης του EFSF από το σλοβακικό κοινοβούλιο.

«Το Smer είναι έτοιμο να υποστηρίξει το EFSF με αντάλλαγμα μια συμφωνία για πρόωρες εκλογές», επισήμανε ο αξιωματούχος του κόμματος και πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιαν Ποτσιάτεκ.

Εκτίμησε επίσης ότι αν αρχίσουν συνομιλίες, η ψηφοφορία μπορεί να γίνει αυτήν την εβδομάδα.

Από την πλευρά του ο ηγέτης του Smer και πρώην πρωθυπουργός Ρόμπερτ Φίκο, δήλωσε μετά την ψηφοφορία αυτή ότι εναπόκειται στα τέσσερα κόμματα του κυβερνώντος συνασπισμού που κατέρρευσε να προσεγγίσουν το κόμμα του με προτάσεις για το πώς θα επικυρωθεί η διεύρυνση του ΕΤΧΣ.

Πρόσθεσε επίσης ότι η Σλοβακία πρέπει να δεσμευτεί στη διεύρυνση και την ενίσχυση των αρμοδιοτήτων του EFSF, χωρίς ωστόσο να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις σχετικά με το περιεχόμενο των προτάσεων που αναμένει.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή