Ιράκ: 23 νεκροί σε σειρά επιθέσεων

Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2011 12:51
REUTERS/AHMED MALIK

A- A A+

Σε τουλάχιστον 23 αυξήθηκε ο απολογισμός των νεκρών από σειρά επιθέσεων στη Βαγδάτη, κατά τη δεύτερη ημέρα συγχρονισμένων βομβιστικών επιθέσεων στην ιρακινή πρωτεύουσα σε λιγότερο από μία εβδομάδα.

Ένας δράστης οδήγησε αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά σε αστυνομικό τμήμα στην κεντρική περιοχή Αλουίγια, προκαλώντας το θάνατο 13 ανθρώπων, ενώ ένας άλλος οδήγησε το όχημά του σε αστυνομικό τμήμα στη βορειοδυτική περιφέρεια Χουρίγια, σκοτώνοντας τέσσερις και τραυματίζοντας 40.

Αυτοκίνητο με εκρηκτικά εξερράγη στο νότιο τμήμα της πόλης, στο Ιλαάμ, σε μία επίθεση που είχε στόχο αστυνομική περιπολία και στην οποία σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι. Βόμβα τοποθετημένη σε δρόμο εξερράγη όταν περνούσε στρατιωτική περιπολία στη Χουρίγια, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας άμαχος και να τραυματιστούν δώδεκα άνθρωποι, κυρίως στρατιώτες.

Παράλληλα, δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν όταν βόμβα τοποθετημένη στο δρόμο εξερράγη όταν περνούσε αστυνομική περιπολία στην περιφέρεια Ουασάς στη δυτική Βαγδάτη.

Οι επιθέσεις δείχνουν την ικανότητα των ανταρτών να πλήξουν πολλαπλούς στόχους στην πρωτεύουσα του Ιράκ, παρά την πρόοδο που έχει καταγραφεί στον τομέα της ασφάλειας και τη μείωση των βίαιων επεισοδίων, ενώ τα τελευταία αμερικανικά στρατεύματα ετοιμάζουν την αποχώρησή τους έως τα τέλη του έτους.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή