Η ατζέντα της ημέρας - απεργιακό δελτίο

Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2011 09:52
A- A A+

Απεργίες – συγκεντρώσεις:

- Ακινητοποιημένα λεωφορεία, τρόλεϊ, Μετρό, τραμ και ΗΣΑΠ, λόγω της 48ωρης απεργίας των εργαζομένων αντιδρώντας στην εργασιακή εφεδρεία και το ενιαίο μισθολόγιο.

Στις 11.00 συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στα ΜΜΜ και πορεία προς τη βουλή.

- Κανονικά τα δρομολόγια του ΟΣΕ και του Προαστιακού αλλά και η κυκλοφορία των ταξί.

- Χωρίς δακτύλιο στο κέντρο της Αθήνας.

- Συνέχεια των κινητοποιήσεων των εργαζόμενων στους ΟΤΑ με καταλήψεις και αποκλεισμούς σε δημαρχεία και ΧΥΤΑ, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στο ενιαίο μισθολόγιο και την εργασιακή εφεδρεία.

- Έναρξη επταήμερης πανελλαδικής απεργίας των δικηγόρων, έως και τις 19 Οκτωβρίου, αντιδρώντας σε προωθούμενα μέτρα του υπουργείου με στόχο την επιτάχυνση της απονομής της Δικαιοσύνης.

- Δίωρη παναττική στάση εργασίας 9 π.μ. - 11 π.μ. των δικαστικών υπάλληλων, διεκδικώντας μεταξύ των άλλων, άμεση απόσυρση του βαθμολογίου-μισθολογίου, κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων, εξαίρεση της γραμματείας των δικαστηρίων από την αναλογία 10:1 στις προσλήψεις και δίκαιο φορολογικό σύστημα.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας.

- Στάση εργασίας 11 πμ - 3 μμ των εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, τα θεραπευτήρια χρόνιων παθήσεων και τις υπηρεσίες Υγείας και Πρόνοιας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στην εργασιακή εφεδρεία και τις μειώσεις μισθών και συντάξεων. Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν οι υγειονομικές μονάδες όλης της χώρας.

Στις 11.30 συγκέντρωση των εργαζομένων στο υπουργείο Υγείας και πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών. Ανάλογες συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στις κατά τόπους Υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας.

- Συνέχεια της 48ωρης απεργίας των εργαζομένων στο υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, αντιδρώντας στην εργασιακή εφεδρεία, τις μειώσεις των αποδοχών και τα έκτακτα εισπρακτικά μέτρα. Κλειστοί οι αρχαιολογικοί χώροι, τα μουσεία και οι υπηρεσίες του υπουργείου.

Στις 11.00 συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων του υπουργείου έξω από την Ακρόπολη.

- Έναρξη της 48ωρης από τις 6 το πρωί έως τις 6 το πρωί του Σαββάτου, των δημοσιογράφων σε όλα τα δημόσια ΜΜΕ. Στην απεργία θα συμμετάσχουν οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ του ΑΠΕ-ΜΠΕ, των δημοτικών ραδιοφωνικών σταθμών, του Καναλιού της Βουλής, της Γενικής Γραμματείας Μέσων Ενημέρωσης και της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

- Στάση εργασίας των σωφρονιστικών υπαλλήλων 08:00-11:00 και 15:00-18:00, διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας και αύξηση του αριθμού των εργαζομένων.

Υπόλοιπη επικαιρότητα:

- Παγκόσμια Ημέρα για τη μείωση των επιπτώσεων από φυσικές καταστροφές η σημερινή.

- Μετάβαση του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στις Βρυξέλλες.

Στις 10.15 π.μ. θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρόμπεϊ, στις 3.00 μ.μ. με τον Πρόεδρο του Σοσιαλιστικού Κόμματος και Εντολοδόχο Πρωθυπουργό του Βελγίου, Elio di Ruppo και στις 5.30 μ.μ., με τον Πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου και επικεφαλής της ευρωζώνης Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

- Τροποποιήσεις στα δρομολόγια του Προαστιακού λόγω τεχνικού προβλήματος στο σύστημα ηλεκτροκίνησης της σιδηροδρομικής υποδομής, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

- 13.00 Συνέντευξη Τύπου του υπουργού Εσωτερικών Χάρη Καστανίδη, στο υπουργείο, για το ζήτημα της αποκομιδής των απορριμμάτων από τους δρόμους της Αθήνας.

- Περιοδεία του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στη Χαλκιδική. Στις 16:30 θα έχει συνάντηση με Επιτροπές Αγώνα κατά της Μεταλλουργίας Χρυσού και στις 18.00 θα μιλήσει στο Πολιτιστικό Κέντρο Ιερισσού.

- Κλειστά τα καταστήματα στα Γρεβενά, λόγω της επετείου της απελευθέρωσης της πόλης από τον τουρκικό ζυγό.

- 18.00 Εκδήλωση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) και το Enterprise Europe Network – Hellas, με θέμα: «Χρηματοδότηση Επενδύσεων μέσα από το Νέο Αναπτυξιακό Νόμο», στην αίθουσα διαλέξεων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

- Εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων παραγωγής γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ, στο εργοστάσιο της FrieslandCampina Hellas στη Βιομηχανική Περιοχή της Πάτρας από τον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

- Το 4ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα «Σύγχρονη Επιχείρηση και παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον: Νέες Προκλήσεις μετά την Κρίση» έως και τις 14 Οκτωβρίου, στην πόλη της Πρέβεζας.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή