Σάντος: Έχουμε καλό και δεμένο σύνολο

Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2011 14:34
UPD:14/10/2011 16:35
A- A A+

Αναφορικά με τις προσδοκίες για το τι μπορεί να κάνει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας, ο Πορτογάλος τόνισε ότι ο πρώτος μεγάλος στόχος της Εθνικής, που δεν ήταν άλλος από την πρόκρισή της, επετεύχθη.

«Από τη στιγμή που πετύχαμε το στόχο μας να πάρουμε το εισιτήριο για τα τελικά του EURO, θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε το χρόνο μέχρι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Θέλουμε να κάνουμε ένα πιο δυνατό σύνολο. Θα δώσουμε φιλικά και θα δέσουμε την ομάδα. Δεν έχουμε πολύ χρόνο μια και θα είμαστε λίγες μέρες μαζί».

Για το ποιος είναι ο στόχος στο EURO 2012, είπε: «Δεν θα ήθελα να μιλήσω για στόχους. Αυτό που θα ήθελα να δω εγώ είναι να δείξει στο Ευρωπαϊκό ότι άξιζε να βρίσκεται εκεί. Η πρόκριση είναι πολύ σημαντική και αυτό που θέλουμε να δείξουμε είναι η δική μας ταυτότητα, το δικό μας ποδόσφαιρο και ότι σε κάθε παιχνίδι η ομάδα μας παίζει για τη νίκη. Θεωρώ ότι μπορούμε με αυτό τον τρόπο να περάσουμε την πρώτη φάση».

Σχετικά με την ανανέωση του συμβολαίου του, σημείωσε: «Η αλήθεια είναι ότι εγώ ήμουν 100% συγκεντρωμένος στα παιχνίδια που έρχονταν και έτσι αναβάλαμε τις συζητήσεις γι' αυτό το θέμα. Τώρα που έχουμε περάσει στο EURO, θα επιστρέψω από την Πορτογαλία και θα συζητήσουμε με τον κ. Πιλάβιο».

Ερωτηθείς, πάντως, για το ενδεχόμενο ο Αντελίνιο Βιεϊρίνια να αγωνιστεί στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, δεν εμφανίστηκε ιδιαίτερα θερμός στην προοπτική.

«Με τον Βιεϊρίνια δεν έχω μιλήσει. Αυτό που έχω να πω είναι ότι το γεγονός ότι ένας άνθρωπος που δουλεύει για παράδειγμα στην Ελλάδα, δεν νομίζω ότι πρέπει να έχει το δικαίωμα να πάρει την ελληνική υπηκοότητα. Αν τυχαίνει να έχει ρίζες ελληνικές, τότε το δέχομαι. Αν η μητέρα του ή ο πατέρας του κατάγονται από τη χώρα.

Από την άλλη ισχύει ότι αν αποκτήσει στην πορεία ισχυρούς δεσμούς, όπως το αν κάνει οικογένεια, είναι πολύ λογικό να κληθεί σε οποιαδήποτε εκδήλωση στην Ελλάδα, να αγωνιστεί με την Εθνική Ελλάδος, αν μιλήσουμε συγκεκριμένα για τον Βιεϊρίνια. Αυτή τη στιγμή δεν πληροί τις προϋποθέσεις, αν γίνει αυτό τότε μπορεί να αγωνιστεί στην Εθνική».

Τέλος σχολίασε και την κατάσταση του ελληνικού ποδοσφαίρου, τονίζοντας πως ότι και να γίνει, δεν πρόκειται η Εθνική να επηρεαστεί «γιατί έχουμε δείξει ότι έχουμε καλή ομάδα, είμαστε δεμένοι και έχουμε δείξει ότι αφήνουν τα πάντα πίσω και επικεντρώνονται στην Εθνική».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις