Διεθνές συνέδριο για την τυποποίηση

Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2011 13:21
A- A A+

Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα «Τυποποίηση, Πρότυπα & Ποιότητα: Μέσο Συνεργασίας μεταξύ των Βαλκανικών Χωρών» πραγματοποιήθηκε στις 7-8 Οκτωβρίου στη σπουδασική εστία «Αλίκη Περρωτή» του Κολεγίου Περρωτής και της Αμερικανής Γεωργικής Σχολής.

Το συνέδριο διοργανώθηκε από την Ένωση Ελλήνων Επιστημόνων για την Προτυποποίηση και Τυποποίηση (ΕΝΕΠΡΟΤ) σε συνεργασία με το Κολέγιο Περρωτής και άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Ελλάδα, καθώς και επιστήμονες από την Αλβανία, τη Βουλγαρία, την Π.Γ.Δ.Μ., την Ελλάδα, τη Ρουμανία, τη Σερβία, τη Σλοβενία και την Τουρκία.

Κατά τη διάρκειά του παρουσιάστηκαν εργασίες με θέμα τις εφαρμοσμένες πρακτικές τυποποίησης και προτυποποίησης και την εξέλιξή τους σε διάφορους τομείς όπως γεωργία και διατροφή, τριτοβάθμια εκπαίδευση και εκπαίδευση ενηλίκων, μηχανική και κατασκευές, διαχείριση αποβλήτων και άλλα περιβαλλοντικά ζητήματα, καθώς επίσης και εργασίες με θέμα τις διεθνείς διαδικασίες τυποποίησης και πιστοποίησης. Το συνέδριο εντάσσεται σε μια σειρά διεθνών επιστημονικών συνδιασκέψεων, οι οποίες ξεκίνησαν το 1997 στη Θεσσαλονίκη και διοργανώνονται κάθε χρόνο σε διαφορετική Βαλκανική χώρα, ενώ κάθε δεύτερο χρόνο διοργανώτρια χώρα είναι η Ελλάδα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή