ΗΠΑ: Αναβλήθηκε ο καθαρισμός του πάρκου όπου κατασκηνώνουν οι διαδηλωτές

Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2011 17:20

Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα επιχείρηση καθαρισμού του πάρκου Ζουκότι στο Μανχάταν όπου έχουν κατασκηνώσει εδώ και ένα μήνα διαδηλωτές εναντίον της Wall Street. Στο άκουσμα της είδησης, οι διαδηλωτές ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς.

A- A A+

Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα επιχείρηση καθαρισμού του πάρκου Ζουκότι στο Μανχάταν όπου έχουν κατασκηνώσει εδώ και ένα μήνα διαδηλωτές εναντίον της Wall Street. Αποφεύχθηκαν έτσι τα επεισόδια που πολλοί φοβούνταν μεταξύ διαδηλωτών και αρχών.

Ο αντιδήμαρχος Κας Χόλογουεϊ ανακοίνωσε ότι οι ιδιώτες ιδιοκτήτες του πάρκου, η εταιρεία Brookfield Office Properties, αποφάσισαν να αναβάλουν τον καθαρισμό που είχε προγραμματιστεί για σήμερα, χωρίς να διευκρινίσει το λόγο.

Περίπου χίλιοι διαδηλωτές βρίσκονταν στο πάρκο το πρωί της Παρασκευής μετά από μια νύχτα όπου πολλοί συμμετείχαν σε αυτοσχέδια επιχείρηση καθαρισμού.

Στο άκουσμα της είδησης, οι διαδηλωτές ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς. Ωστόσο, αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για τουλάχιστον επτά συλλήψεις όταν πολλοί από αυτούς άρχισαν να πραγματοποιούν πορεία προς τη Wall Street.

To κίνημα, που ξεκίνησε ως διαμαρτυρία εναντίον της Wall Street και της διάσωσης των τραπεζών τη στιγμή που οι Αμερικανοί υποφέρουν από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, έχει εξαπλωθεί σε περισσότερες από 1.400 πόλεις. Διαδηλώσεις αναμένονται το Σάββατο σε 71 χώρες σύμφωνα με το κίνημα Occupy Together και το United for Global Change.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή