Συνεχίζεται το αδιέξοδο με τα σκουπίδια

Αποκλεισμένος παραμένει ο ΧΥΤΑ Φυλής
Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2011 21:13
UPD:23:44
A- A A+

Οξύτατο παραμένει το πρόβλημα με τα σκουπίδια που κατακλύζουν τους δρόμους της πρωτεύουσας καθώς συνεχίζεται το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης και των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Την ίδια ώρα, συνεχίστηκε για δεύτερη ημέρα η αποκομιδή απορριμμάτων από ιδιωτικά απορριμματοφόρα, τα οποία ωστόσο ήταν αδύνατο να εναποθέσουν τα σκουπίδια που περισυνελήγησαν στον ΧΥΤΑ Φυλής, καθώς αυτός παραμένει αποκλεισμένους από τους απεργούς.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Σγουρός, ανέφερε ότι περίπου 100 απορριμματοφόρα με 800 τόνους σκουπιδιών παραμένουν αυτή τη στιγμή σταθμευμένα και περιμένουν να ανοίξει ο ΧΥΤΑ.

Απηύθυνε επίσης έκκληση στην κυβέρνηση να συνεργαστεί με την εισαγγελία και να βρει τρόπους ώστε να ανοίξει ο ΧΥΤΑ, επισημαίνοντας ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να θέτει σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών.

Τόνισε επίσης ότι τα αιτήματα των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση είναι δίκαια και ότι είναι αρμοδιότητα είναι της κυβέρνησης να βρει λύση.

Εν τω μεταξύ, έκτακτη συνεδρίαση για το θέμα πραγματοποίησε το δημοτικό συμβούλιο Αθηναίων. Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γ. Καμίνης, προσέφυγε στη Δικαιοσύνη για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

«Ο ‘συνήγορος της Κυβέρνησης’ και πρωτεργάτης στην επιβολή αντεργατικών και αυταρχικών μέτρων Δήμαρχος της Αθήνας κ. Γιώργος Καμίνης ξαναχτύπησε. Υπακούοντας στη γραμμή της κυβέρνησης σέρνει στα δικαστήρια την ΠΟΕ-ΟΤΑ και ζητά να κυρηχθούν παράνομες και καταχρηστικές οι απεργίες που κήρυξε η Ομοσπονδία», τονίζει σε σχετική της ανακοίνωση η Εκτελεστική Επιτροπή.

Καταγγέλλει επίσης ότι «με μια εντελώς παράνομη διαδικασία» ζητάει να απαγορευτεί η συμμετοχή της ΠΟΕ-ΟΤΑ και στη 48ωρη γενική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στις 19 και 20 Οκτωβρίου.

Η Ομοσπονδία κατηγορεί τον κ. Καμίνη ότι «κόπτεται δήθεν για τη δημόσια υγεία» την ώρα που αφήνει το κέντρο της Αθήνας «στο έλεος των ναρκεμπόρων και αδιαφορεί πλήρως για τη ραγδαία αύξηση των αστέγων και των πεινασμένων που κατακλύζουν πλέον όλες τις γειτονιές της πρωτεύουσας». «Είναι όμως κινητικότατος όταν πρόκειται να χτυπήσει τις κινητοποίησεις των εργαζομένων. Σάββατο βράδυ που δεν λειτουργούν κανονικά τα δικαστήρια και μόλις μία ώρα πριν την δικάσιμο κοινοποίησε την κλήση στην Ομοσπονδία όταν μάλιστα οι δικηγόροι βρίσκονται σε αποχή», προσθέτει.

Οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση διαμηνύουν ότι δεν θα υποχωρήσουν, αλλά «αντίθετα θα συνεχίσουν με μεγαλύτερο πείσμα το αγώνα τους».

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας ανακοίνωσε ότι θα δώσει έκτακτη-κοινή συνέντευξη τύπου με την ΑΔΕΔΥ την Κυριακή στις 13.00, ενώ καλεί τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση τη Δευτέρα στις 9.00 το πρωί έξω από τα Δικαστήρια στην Ευελπιδων.

Το πρωί, η ΠΟΕ-ΟΤΑ πραγματοποίησε πορεία στο κέντρο της πρωτεύουσας, στο πλαίσιο της κινητοποίησης που οργάνωσαν δευτεροβάθμιες οργανώσεις του Δημοσίου, με τη στήριξη και κάλυψη της ΑΔΕΔΥ.

Θ. Μπαλασόπουλος: Δεν μπορούν να καταργηθούν οι οργανικές θέσεις

Θ. Μπαλασόπουλος: Δεν μπορούν να καταργηθούν οι οργανικές θέσεις

Νωρίτερα, η Ομοσπονδία είχε αποφασίσει αποχή από κάθε εργασία το Σαββατοκύριακο για όσους εργάζονται υπερωριακά και 48ωρη απεργία για όσους έχουν κανονική βάρδια εργασίας. Παράλληλα προκήρυξε 48ωρη απεργία για τη Δευτέρα 17 και την Τρίτη 18 Οκτωβρίου. Τέλος, η ΠΟΕ ΟΤΑ καλεί τους εργαζομένους σε μαζική συμμετοχή στην 48ωρη Γενική Απεργία των ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ με προσυγκέντρωση στις 10.30 το πρωί, στα γραφεία της Ομοσπονδίας (Πλατεία Καραϊσκάκη).

«Οι απλοί εργαζόμενοι του δήμου της Αθήνας θα είναι απολυμένοι τη Δευτέρα το πρωί και αυτό πρέπει να το καταλάβουν και να μην παίζουν το παιχνίδι των λίγων συνδικαλιστών», προειδοποίησε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, καλώντας τους εργαζομένους να επιστρέψουν στην εργασία τους.

«Ο κ. Μπαλασόπουλος οδηγεί μια ολόκληρη κοινωνία να είναι απέναντι σε εργαζόμενους, σε σκληρά εργαζόμενους, όπως είναι και αυτοί του δήμου της Αθήνας. Και κάνω έκκληση στους εργαζόμενους της καθαριότητας του Δήμου της Αθήνας να πάνε σήμερα και να μην επιτρέψουν να γίνουν θύματα των παιχνιδιών των υπόγειων που παίζονται στη δική τους πλάτη, διότι αυτοί θα είναι οι χαμένοι, οι απλοί εργαζόμενοι», πρόσθεσε η κ. Μπακογιάννη κατά την ομιλία της στην Κεντρική Επιτροπής της ΔΗΣΥ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή