Η ατζέντα της ημέρας - απεργιακό δελτίο

Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2011 09:55
UPD:11:11
A- A A+

Απεργίες – συγκεντρώσεις:

- Έναρξη της 48ωρης πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας που κήρυξε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης.

- 11.00 Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των διοικήσεων της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στο Πεδίον του Αρεως και πορεία προς τη Βουλή. Αποκλεισμένο, λόγω των συγκεντρώσεων, το κέντρο της Αθήνας.

- 11.00 Συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

- Απεργία των υπαλληλιών του Δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ, σε ασφαλιστικά ταμεία, στους τομείς της υγείας και της παιδείας.

- Έναρξη της 48ωρης απεργίας των εργαζομένων στις τράπεζες.

- Έναρξη της 48ωρης των εργαζομένων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ταχυδρομικών (ΠΟΣΤ). Οι εργαζόμενοι που θα συμμετάσχουν στην απεργιακή συγκέντρωση στο Πεδίον του Αρεως, θα προσυγκεντρωθούν στις 10.30 στα γραφεία της Ομοσπονδίας.

- 24ωρη απεργία του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την «απελευθέρωση» του επαγγέλματος των οδοντιάτρων με «αδιαφανείς και ασαφείς» συνθήκες που οδηγούν, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, στην εμπορευματοποίηση της Οδοντιατρικής.

- Έναρξη της 48ωρης απεργίας των νοσοκομειακών γιατρών, των εργαζόμενων στα νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ και τις υπηρεσίες πρόνοιας, καθώς και των ελεύθερων επαγγελματιών γιατρών.

- Έναρξη της 48ωρης πανελλαδικής απεργίας των καθηγητών δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και των δασκάλων.

- Συνέχεια της επταήμερης πανελλαδικής απεργίας των δικηγόρων, αντιδρώντας σε προωθούμενα μέτρα του υπουργείου με στόχο την επιτάχυνση της απονομής της Δικαιοσύνης.

- Συνέχεια των 24ωρων απεργιακών κινητοποιήσεων, έως την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, των γιατρών του ΙΚΑ. Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργούν οι υγειονομικές υπηρεσίες του ιδρύματος.

- Συνέχεια έως και την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, των 48ωρων απεργιακών κινητοποιήσεων των εφοριακών, αντιδρώντας στις περικοπές των αποδοχών τους με την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου.

- Συνέχεια των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση έως την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου.

- Συνέχεια της δεκαήμερης απεργίας των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών, έως και την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στις ρυθμίσεις για το ενιαίο μισθολόγιο, τις καταργήσεις υπηρεσιών και τα σχέδια για την εργασιακή εφεδρεία.

- Έναρξη της 48ωρης απεργίας των δικαστικών υπαλλήλων, με περιφρούρηση των δικαστικών μεγάρων.

- Νέα 48ωρη απεργία, έως τις 6.00 πμ της Παρασκευής 21 Οκτωβρίου, των εργαζομένων στα δημόσια μέσα ενημέρωσης, την ΕΡΤ, το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης και τα δημοτικά ραδιόφωνα.

- Έναρξη της 48ωρης απεργίας των εργαζομένων στα λιμάνια.

- Έναρξη της 48ωρης απεργίας των εργαζομένων στον ΟΤΕ. Για τη συγκέντρωση στο Πεδίον του Αρεως, η προσυγκέντρωση των εργαζομένων θα γίνει στη ΝΥΜΑ στην Γ' Σεπτεμβρίου και ώρα 10.00.

- Έναρξη της 48ωρης απεργίας των σωφρονιστικών υπαλλήλων Ελλάδας και των υπαλλήλων εξωτερικής φρούρησης.

- Κλειστά τα πρατήρια καυσίμων λόγω της απεργίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων (ΠΟΠΕΚ), σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης.

- Κλειστά τα αρτοποιεία, λόγω της 24ωρης απεργίας των εργαζομένων της Ομοσπονδίας Αρτοποιών.

- Κλειστά τα φαρμακεία λόγω της 24ωρης απεργίας των φαρμακοποιών Αττικής.

- Κλειστά τα εμπορικά καταστήματα και οι βιοτεχνίες έπειτα από απόφαση της ΕΣΕΕ.

- Κλειστά και τα περίπτερα, έπειτα από απόφαση της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ενοικιαστών Περιπτέρων και Καπνοπωλών Ελλάδας.

- 5ωρη στάση εργασίας από τις 8 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι των πωλητών οπωρολαχανικών.

Μετακινήσεις

- Το μετρό θα λειτουργεί από τις 9 π.μ. έως και τα μεσάνυχτα. Κλειστοί ωστόσο θα παραμείνουν οι σταθμοί Συντάγματος και Ευαγγελισμού και το τμήμα Δ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο, καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

- Τα λεωφορεία θα λειτουργούν από τις 9 π.μ. έως και τις 9 μ.μ.

- Τα τρόλεϊ θα λειτουργούν από τις 9 π.μ. έως και τις 9 μ.μ.

- Ο ηλεκτρικός θα μετακινείται από τις 10 π.μ έως και τις 6 μ.μ.

- Το τραμ θα μετακινείται από τις 8 π.μ έως και τις 8 μ.μ.

- Ακινητοποιημένα τα πλοία και οι συρμοί του ΟΣΕ και του Προαστιακού, λόγω της απεργίας των σιδηροδρομικών.

- Ακινητοποιημένα τα ταξί, τα φορτηγά και τα βυτιοφόρα, λόγω της 48ωρης απεργίας των αυτοκινητιστών.

- Κλειστά θα παραμείνουν τα αεροδρόμια έως τις 12.00 το μεσημέρι, λόγω 12ωρης απεργίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας. Τροποποιήσεις στις πτήσεις της Olympic Air.

- Χωρίς αστικά λεωφορεία για 48 ώρες η Θεσσαλονίκη. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τις ημέρες της απεργίας «ο ΟΑΣΘ θα προσπαθήσει να εξυπηρετήσει το επιβατικό κοινό της πόλης και θα κυκλοφορεί λεωφορεία με προσωπικό ασφαλείας».

Yπόλοιπη επικαιρότητα:

- 12.00 Συνάντηση του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γιώργο Καρατζαφέρη, στο μέγαρο Μαξίμου.

- 13.00 Συνάντηση του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με την Γενική Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στο μέγαρο Μαξίμου.

- 14.00 Συνάντηση του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στο μέγαρο Μαξίμου.

- Περιοδεία του προέδρου του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών κ. Γιάννη Δημαρά, στο Αίγιο. Ο κ. Δημαράς θα απευθύνει ομιλία στις 18.30 επί της οδού Κορίνθου 9.

- 11.00 Συνάντηση της προέδρου του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία Ντόρα Μπακογιάννη με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, Παναγιώτη Μπεγλίτη.

- Το διεθνές συνέδριο Μεσιτών Ασφαλίσεων της WBN, του μεγαλύτερου παγκόσμιου δικτύου Μεσιτών Ασφαλίσεων, στο Grand Resort Lagonissi, με οικοδεσπότη την Comergon SA Risk Manager Insurance Brokers. Το συνέδριο θα διαρκέσει έως τις 22 Οκτωβρίου.

- 21.00 Η χορευτική παράσταση «Σπάρτακος» από τον σπουδαιότερο εν ζωή Ρώσο χορογράφο και για 30 χρόνια καλλιτεχνικό διευθυντή των Μπολσόι, Γιούρι Γκριγκόροβιτς, στο θέατρο Badminton. Το «Grigorovich Ballet theatre of Russia» είναι η χορευτική ομάδα του που έρχεται στην χώρα μας με 70 συντελεστές και πλούσια σκηνικά και κοστούμια έως και τις 21 Οκτωβρίου.

- 21.45 Ποδοσφαιρική αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη Ντόρτμουντ για το Champions League, στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή