Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας

Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2011 15:08
UPD:17:19

A- A A+

Επεισόδια σημειώνονται έξω από τη Βουλή, στο περιθώριο των απεργιακών κινητοποιήσεων των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ. Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα από την εκτεταμένη χρήση χημικών, αλλά και από τις φωτιές που έχουν αρπάξει τα σκουπίδια σε κάδους απορριμμάτων στην πλατεία Συντάγματος.

Οι οδομαχίες μεταξύ αστυνομικών - κουκουλοφόρων ξεκίνησαν λίγο μετά τις 2 μ.μ. και περιλαμβάνουν πετροπόλεμο, μολότοφ και χρήση χημικών δακρυγόνων.

Φθορές έχουν υποστεί οι προσόψεις των κεντρικών ξενοδοχείων στο σημείο, ενώ νωρίτερα τυλίχθηκε στις φλόγες και φυλάκιο της φρουράς στο Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη.

Ενταση δημιουργήθηκε αρχικά και στο σημείο όπου βρίσκεται ο σιδερένιος φράχτης, καθώς νεαροί προσπάθησαν να τον ρίξουν και πέταξαν αντικείμενα κατά των αστυνομικών.

Νωρίτερα, άγνωστοι εξαπέλυσαν επίθεση με μολότοφ κατά διμοιρίας των ΜΑΤ στην οδό Καποδιστρίου, ενώ ένταση επικράτησε και στην οδό Ακαδημίας, όπου κάηκαν κάδοι και για την απώθηση ομάδας κουκουλοφόρων η αστυνομία έκανε χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης. Τέλος, φθορές έχουν προκληθεί και σε τράπεζες στη Βουκουρεστίου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, μέχρι στιγμής έχουν τραυματιστεί 14 αστυνομικοί, οι οποίοι και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ έχουν αναφερθεί και τρεις τραυματισμοί πολιτών από τις συμπλοκές μεταξύ διαδηλωτών.

Η συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις που προηγήθηκαν ήταν ιδιαίτερα μαζική, καθώς χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν τις οδούς Ακαδημίας, Σταδίου και Πανεστημίου από την Ομόνοια μέχρι και το Σύνταγμα.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή