Αντιπαράθεσης συνέχεια για το «όχι» Σαμαρά

Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2011 21:12
UPD:21:14

Κοντρα και σε επίπεδο εκπροσώπων κυβέρνησης και ΝΔ πυροδότησαν οι άκαρπες επαφές του Πρωθυπουργού με τον Αντ. Σαμαρά. Εντονη ήταν η αντίδραση του εκπροσώπου της ΝΔ, Γ. Μιχελάκη (δεξιά), ο οποίος κάλεσε τον κ. Μόσιαλο να σοβαρευθεί.

A- A A+

Κοντρα και σε επίπεδο εκπροσώπων κυβέρνησης και ΝΔ πυροδότησαν οι άκαρπες επαφές του Πρωθυπουργού με τον Αντ. Σαμαρά.

Το μεσημέρι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι με προφάσεις και υπεκφυγές «αναζητεί άλλοθι για να αρνηθεί για ακόμη μια φορά να συμβάλει με οποιονδήποτε τρόπο στην εθνική προσπάθεια που κάνει η χώρα».

Ανέφερε επίσης ότι στη συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΝΔ, ο κ. Παπανδρέου τον ενημέρωσε, εν όψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και πρότεινε κοινή στάση και δράση από όλες τις πολιτικές δυνάμεις, προτείνοντάς του να τον συνοδεύσει στις Βρυξέλλες, όπου θα πραγματοποιηθούν οι εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

«Ο κ. Σαμαράς επιφυλάχθηκε να απαντήσει. Σήμερα απάντησε αρνητικά», σημείωσε, καταλογίζοντας στη ΝΔ ότι αποτελεί «την μοναδική περίπτωση αντιπολίτευσης σε όλη την Ευρώπη που δεν αναλαμβάνει στοιχειωδώς τις ευθύνες της για να βοηθήσει τη χώρα της».

Εντονη ήταν η αντίδραση του εκπροσώπου της ΝΔ, Γ. Μιχελάκη, ο οποίος κάλεσε τον κ. Μόσιαλο να σοβαρευθεί. «Ο κ. Μόσιαλος, προφανώς, μπέρδεψε το περιεχόμενο της χθεσινής συνάντησης με το περιεχόμενο του σημερινού τηλεφωνήματος. Γιατί χθες δεν υπήρξε καμία πρόταση για Βρυξέλλες», διευκρίνισε.

«Κανένα ψέμα της ηγεσίας της Ν.Δ. δεν μπορεί να καλύψει το γεγονός ότι αρνείται και πάλι να συστρατευθεί στην προσπάθεια για σωτηρία της χώρας», απάντησε από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Έσπευσε επίσης να αποσαφηνίσει ότι ο Πρωθυπουργός, αφού πρότεινε την Τρίτη κατά την συνάντηση με τον κ. Σαμαρά να μεταβούν από κοινού στις Βρυξέλλες, άφησε χρόνο στον πρόεδρο της ΝΔ να απαντήσει κι επειδή ο κ. Α. Σαμαράς δεν απάντησε θεώρησε χρήσιμο να επικοινωνήσει μαζί του τηλεφωνικά σήμερα το πρωί.

Με νεότερη ανακοίνωσή του, ο κ. Μιχελάκης κατηγόρησε τον κ. Μόσιαλο ότι «με δεύτερο ψέμα προσπαθεί να κρύψει το πρώτο».

«Ξέρει (ο κ. Μόσιαλος) πως, αν ο κ. Παπανδρέου ζητούσε από χθες -που δεν ζήτησε- κοινή μετάβαση στις Βρυξέλλες, δεν θα χρειαζόταν να τηλεφωνήσει σήμερα. Από τη στιγμή που ουσιαστικά τορπίλισε κάθε δυνατότητα εθνικής ομοψυχίας, η απάντηση που θα έπαιρνε θα ήταν άμεση. Και θα ήταν αυτή ακριβώς που πήρε και σήμερα», πρόσθεσε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή