Τελευταία ημέρα για την εγγραφή στους νέους εκλογικούς καταλόγους

Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου 2002 08:39
A- A A+

Λήγει σήμερα η προθεσμία για την εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους, του δήμου που διαμένουν, των ψηφοφόρων εκείνων, που από λάθος παρελήφθησαν από τους εκλογικούς καταλόγους.

Ο συνολικός αριθμός των εκλογέων αυτών, δεν είναι γνωστός στο υπουργείο Εσωτερικών, ωστόσο, μόνο στον δήμο Αθηναίων, οι εκλογείς αυτής της κατηγορίας, υπολογίζονται σε 12.500.

Ειδικά όσοι ψηφίζουν στο Λεκανοπέδιο, θα πρέπει να ενημερωθούν εγκαίρως, είτε καλώντας το 1464 είτε από το site του υπουργείου Εσωτερικών www.ypes.gr για το εκλογικό διαμέρισμα και το εκλογικό τμήμα που ψηφίζουν, προκειμένου να αποφύγουν την Κυριακή των εκλογών, την ταλαιπωρία.

Πολλές χιλιάδες ψηφοφόροι με υπαιτιότητα των δήμων, έχουν κατανεμηθεί τυχαία σε διαφορετικά εκλογικά τμήματα, από αυτά που συνήθως ψήφιζαν. Μόνο στον δήμο Αθηναίων υπολογίζεται, ότι, οι τυχαία κατανεμημένοι ψηφοφόροι στα εκλογικά τμήματα, ανέρχονται στις 200.000.

Εάν κάποιος από τους εκλογείς αυτούς, δεν φροντίσει να ενημερωθεί εγκαίρως για τις αλλαγές και προσέλθει να ψηφίσει στο εκλογικό τμήμα που συνήθως ψήφιζε, δεν θα του επιτραπεί να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, αλλά οι υπεύθυνοι θα τον ενημερώσουν για το νέο εκλογικό τμήμα, στο οποίο θα πρέπει να μεταβεί, για να ψηφίσει.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή