Ταϊλάνδη: Για πλημμύρες προετοιμάζονται στη Μπανγκόκ

Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2011 08:30
UPD:08:42

A- A A+

Να προστατεύσουν τις περιουσίες τους εν όψει πιθανών πλημμυρών ζήτησε από τους κατοίκους της Μπανγκόκ η πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Γινγκλάκ Σιναουάτρα.

Η ανακοίνωση έγινε την επομένη της απόφασης της πρωθυπουργού να ζητήσει να ανοίξουν όλοι οι υδατοφράχτες για να επιτραπεί η απομάκρυνση των υδάτων που κατακλύζουν εδώ και πολλές ημέρες μια τεράστια πεδιάδα βορείως της πρωτεύουσας και είναι αδύνατο να ελεγχθούν.

Το μέτρο αυτό ενέχει τον κίνδυνο κανάλια και ποταμοί να υπερχειλίσουν σε διάφορα σημεία στη μεγαλούπολη των 12 εκατομμυρίων κατοίκων.

Η κυβέρνηση, η οποία αντιμετωπίζει την πρώτη πραγματική δοκιμασία της από τον Αύγουστο που ανέλαβε την εξουσία, καταβάλλει εδώ και δύο εβδομάδες προσπάθειες για να μην πλημμυρίσει η πρωτεύουσα και ήταν ως τώρα μάλλον καθησυχαστική όσον αφορά στο κέντρο της πόλης.

Έχουν στηθεί δεκάδες χιλιόμετρα αυτοσχέδιων φραγμάτων με σάκκους άμμου, ενώ τα αποθέματα πόσιμου νερού έχουν λεηλατηθεί και στα προάστια ο κόσμος αφήνει τα αυτοκίνητα και μετακινείται με βάρκες.

Οι πλημμύρες, οι οποίες προκλήθηκαν από ασυνήθιστα σφοδρές βροχοπτώσεις των μουσώνων, έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 320 ανθρώπους.

Η κυβέρνηση έχει κινητοποιήσει 50.000 στρατιώτες και 30.000 αστυνομικούς, τοποθετώντας τους κυρίως κοντά στα φράγματα για να εμποδίσουν την εσκεμμένη καταστροφή τους από τους κατοίκους περιοχών που έχουν ήδη κατακλυσθεί από τα νερά.

Την ίδια ώρα, περίπου 60 άνθρωποι αγνοούνται στο κέντρο της Μιανμάρ μετά την ξαφνική υπερχείλιση ενός ποταμού.

Κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε ότι από την υπερχείλιση του ποταμού επλήγησαν σπίτια και ένα μοναστήρι που βρίσκονται στις όχθες του, ενώ καταστράφηκε μια γέφυρα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή