Σε οξύ ισχαιμικό επεισόδιο οφείλεται ο θάνατος του 53χρονου διαδηλωτή

Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2011 16:17
UPD:18:24

Σε οξύ ισχαιμικό επεισόδιο, σε μια κατά άλλα υγιή καρδιά, οφείλεται ο θάνατος του 53χρονου διαδηλωτή, όπως προκύπτει από τη νεκροτομή που διενήργησε ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Φίλιππος Κουτσαύτης, παρουσία τεχνικού συμβούλου της οικογένειας του άτυχου άνδρα.

A- A A+

Σε οξύ ισχαιμικό επεισόδιο, σε μια κατά άλλα υγιή καρδιά, οφείλεται ο θάνατος του 53χρονου διαδηλωτή, όπως προκύπτει από τη νεκροτομή που διενήργησε ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Φίλιππος Κουτσαύτης, παρουσία τεχνικού συμβούλου της οικογένειας του άτυχου άνδρα.

Σύμφωνα με τον κ. Κουτσαύτη, κατά την εξέταση διαπιστώθηκαν «πρόσφατες ισχαιμικές μυοκαρδιακές αλλοιώσεις», ενώ δεν ανιχνεύθηκαν ουλές ή άλλες ενδείξεις που να οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο 53χρονος, πατέρας δύο παιδιών, είχε παλαιότερα κάποιο πρόβλημα με την καρδιά του.

Ο ιατροδικαστής ανέφερε επίσης ότι έχει ζητήσει να γίνουν εργαστηριακές εξετάσεις, προκειμένου να εντοπιστεί το αίτιο που προκάλεσε αυτό το ισχαιμικό επισόδιο, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο του διαδηλωτή και ειδικότερα αν προκλήθηκε από τοξική η παθολογική αιτία, λόγω της μεγάλης έντασης.

Από την πλευρά του, ο τεχνικός σύμβουλος που διόρισε η οικογένεια, Συμεών Μεσογείτης, ανέφερε ότι μακροσκοπικά η καρδιά του 53χρονου δεν έφερε κάποια παλιά ισχαιμία.

Η κηδεία του θα γίνει στις 12.30 μ.μ. αύριο, Σάββατο στο νεκροταφείο του Βύρωνα. Το ΠΑΜΕ καλεί όλα τα μέλη του να είναι εκεί. «Με την παρουσία μας να καταδικάσουμε τις δολοφονικές δυνάμεις του παρακράτους, που δρουν παράλληλα με τον κατασταλτικό μηχανισμό και τις πολιτικές δυνάμεις που τους υποθάλπουν», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Στην κηδεία θα παρευρεθεί και αντιπροσωπεία της Δημοκρατικής Αριστεράς, η οποία καλεί την κυβέρνηση και τις αρμόδιες αρχές να στηρίξουν την οικογένεια του 53χρονου αυτές τις δύσκολες ώρες».

Εν τω μεταξύ σε εξέλιξη είναι η έρευνα που διέταξε η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες του θανάτου του. Στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός μετέβη χθες ο εισαγγελέας Ν. Γύζης.

Υπενθυμίζεται ότι με χθεσινή ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ. διευκρίνισε ότι μέχρι τις 17.00, «δεν έγινε χρήση οποιουδήποτε χημικού ή άλλων μέσων» στην Αμαλίας ή στην περιοχή του Ζαππείου.

Mε αφορμή το θάνατο του 53χρονου το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) καταλόγισε στην ΕΛ.ΑΣ. ανεπάρκεια, κατηγορώντας την πως «πάλι άφησε τις παρακρατικές ομάδες να οργανώσουν το οπλοστάσιό τους, να συγκεντρωθούν στα προπύλαια και στη συνέχεια να "δράσουν" ανενόχλητες».

Το ΕΚΑ απαιτεί «το ξήλωμα των παρακρατικών ομάδων που μόνιμο στόχο έχουν να πλήξουν τη μαζικότητα του κινήματος, τη σύλληψη και την τιμωρία τους».

«Στη μακρόχρονη αγωνιστική του ιστορία το εργατικό κίνημα έχει "προσφέρει" πολλούς νεκρούς για να μπορέσει να αντισταθεί, να υπερασπιστεί και να κατακτήσει», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Εξάλλου, τέσσερις από τους συνολικά 74 διακομισθέντες διαδηλωτές στον Ευαγγελισμό, παρέμειναν στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

Οι υπόλοιποι αποχώρησαν, αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και εφόσον διαπιστώθηκε ότι η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει καμία ανησυχία.

Συλλυπητήριο μήνυμα Κ. Παπούλια

Τη «βαθιά οδύνη» του για τον άδικο χαμό του 53χρονου εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλιας.

Στο συλλυπητήριο μήνυμά του, ο κ. Παπούλιας τονίζει ότι η χθεσινή ειρηνική διαμαρτυρία χιλιάδων πολιτών «αμαυρώθηκε από ένα φοβερό γεγονός που δεν πρέπει να ξανασυμβεί».

«Η ανοχή σε κάθε είδους βία την τροφοδοτεί και την αναπαράγει για αυτό και έχει σημασία να μη συμφιλιωνόμαστε με την ιδέα της μετατροπής μιας ειρηνικής διαδήλωσης σε μάχη», επισημαίνει.

ΔΣΑ: Πλήγμα για τη δημοκρατία

Πλήγμα για την κοινωνία και τη δημοκρατία «που ήδη δοκιμάζεται σκληρά», χαρακτηρίζει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών το θάνατο του 53χρονου διαδηλωτή, επιρρίπτοντας ευθύνες για το τραγικό συμβάν και στην Πολιτεία.

Ο ΔΣΑ εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για το περιστατικό και απευθύνει προς την οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος «τα θερμά και ειλικρινή του συλλυπητήρια».

Υπογραμμίζει παράλληλα ότι «το θλιβερό αυτό γεγονός, σε συνδυασμό με τα έκτροπα που εκδηλώθηκαν στο περιθώριο των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας, στιγμάτισαν την παλλαϊκή συμμετοχή, ισοδυναμώντας με καταστάσεις απόλυτου χάους και ατιμωρησίας των υπευθύνων, που μόνο αποπροσανατολιστικά μπορεί να δρουν, εντείνοντας το ήδη δυσμενές κλίμα και τις κοινωνικές εντάσεις».

Εκφράζει τέλος την ευχή «ο άτυχος συμπολίτης μας να είναι ο τελευταίος στον κατάλογο των απωλειών, στα πλαίσια ενός ακήρυχτου πολέμου που δεν έχει τέλος, κατάσταση για την οποία φέρει μεγάλο μερίδιο ευθύνης η Πολιτεία και η απροθυμία της να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το φαινόμενο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή