ΜotoGP: Δεν τρέχει ο Χόπκινς

Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2011 14:17
A- A A+

Ο Αμερικανός αναβάτης της Rizla Suzuki αναγκάστηκε να αποσυρθεί καθώς ένιωσε ότι είναι ανέτοιμος να αγωνιστεί λόγω επιπλοκών στο τραυματισμένο του δάχτυλο.

Το τρίτο δάχτυλο του δεξιού χεριού είχε σπάσει στον 11ο γύρο του πρωταθλήματος, στην Τσεχία, με αποτέλεσμα να μην αγωνιστεί έκτοτε. Στη Μαλαισία θα έκανε την επάνοδό του αλλά μετά τις ελεύθερες δοκιμές της χθεσινής ημέρας το δάχτυλό του πρήστηκε πολύ μέσα στη νύχτα καθιστώντας αδύνατη την οδήγηση. Ο Αμερικανός αν και πονούσε το πρωΐ το έδεσε ελπίζοντας ότι θα μπορούσε έτσι να συμμετάσχει στην τρίτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών. Αυτό όμως δεν κατέστη δυνατό καθώς δε μπορούσε ούτε να το λυγίσει. Ετσι αποφάσισε μαζί με την ομάδα του ότι θα ήταν πιο ασφαλές να μη συμμετάσχει στον αγώνα.

«Γνώριζα ότι το δάχτυλό μου είχε πρησθεί χθες το απόγευμα όταν αγωνιζόμουν. Σίγουρα είναι πιο επίπονο να οδηγείς μία μοτοσικλέτα MotoGP αντί Superbike, κυρίως λόγω της δύναμης στα φρένα της GSV-R. Ξύπνησα πριν τις έξι το πρωΐ και πονούσα αρκετά, έτσι προσπάθησα να το δέσω, αλλά δεν ήταν η σωστή επιλογή. Οι βίδες και η πλάκα στο δάχτυλό μου έχουν διαλυθεί και δε μπορούσα να κουνήσω την άρθρωση, δε λύγιζε καθόλου. Εάν υποστεί περισσότερη ζημιά αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα τον ακρωτηριασμό του και δεν το θέλω αυτό! Ο γιατρός μου είναι απολύτως βέβαιος ότι θα το φτιάξει, αλλά εγώ δε μπόρεσα να ξεκουραστώ και να του δώσω τον αναγκαίο χρόνο να αναρρώσει τις τελευταίες έξι εβδομάδες. Νόμιζα ότι θα δε θα υπήρχε πρόβλημα να οδηγήσω αυτό το Σαββατοκύριακο και ήλπιζα ότι θα δούλευε σωστά, αλλά δεν περίμενα ότι χρειάζεται τόσο μεγάλη προσπάθεια να οδηγήσεις μια μοτοσικλέτα MotoGP και ότι θα δημιουργούσε πρόβλημα», δήλωσε ο Χόπκινς, τονίζοντας ότι νιώθει απογοητευμένος που δε μπόρεσε να βοηθήσει την ομάδα της Rizla Suzuki.

Σημείωσε πάντως ότι πρώτη προτεραιότητά του είναι να επαναφέρει το δάχτυλό του και να επιστρέψει απολύτως υγιής το 2012. Το θέμα αν θα παραμείνει στις τάξεις της Rizla Suzuki ή θα αναζητήσει την τύχη του κάπου άλλου.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις